Επιτυχημένη η «Ολυμπιακή εβδομάδα», στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας!
Τοπικά
25/04/2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ολυμπιακή εβδομάδα στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας! Η Ολυμπιακή εβδομάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 του μήνα στα περισσότερα σχολεία της χώρας ενώ οι δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 26/4.

Το πρόγραμμα αφορούσε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών επάνω στις αρχές του Ολυμπισμού, με αφορμή την πρόσφατη τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν στο Παρίσι.

Στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας το εκπαιδευτικό προσωπικό προετοίμασε αξιόλογες δράσεις, προσπαθώντας να μεταφέρει το πνεύμα και το κλίμα μιας ολυμπιάδας στους μαθητές, με ιστορική αναδρομή από την αρχαία Ελλάδα, τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 και φυσικά της Αθήνας του 2004, όπου οι εκπαιδευτικοί Σοφία Παπαχρήστου και Πέτρος Μαστόρος, συμμετείχαν ενεργά ως εθελοντές.

Ο καθηγητής πληροφορικής του σχολείου Γιάννης Πετρόπουλος, δένοντας το αρχαίο με το σύγχρονο, κατασκεύασε με τα παιδιά και το κιτ ρομποτικής, τρία μικρά ρομπότ-αθλητές, τα οποία ονόμασαν Βλάση Μάρα, Πύρρο Δήμα και Κώστα Κεντέρη, από τους τρεις σπουδαίους Έλληνες αθλητές! Παράλληλα οι μαθητές συμμετείχαν σε ψηφιακό κουίζ, με το νικητή να βραβεύεται!

Στην αίθουσα εκδηλώσεων είχε στηθεί έκθεση με αυθεντικά προϊόντα της Ολυμπιάδας του 2004, ρούχα από συμμετοχή του σχολείου σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως της 1ης Ιατρικής Ολυμπιάδας κ.α, με την ολυμπιακή δάδα του 2004, εφημερίδες από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενώ σε προτζέκτορα προβαλλόταν η Τελετή Έναρξης του 2004! Επίσης έγινε αναπαράσταση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με μαθήτριες σε ρόλο ιέριας και έναν μαθητή λαμπαδηδρόμο!

Στο τέλος η Διευθύντρια του σχολείου Μαρία Αμοιρίδου, έδωσε συγχαρητήρια και ευχαρίστησε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την οργάνωση και τη συνεργασία αυτής της αξιόλογης Ολυμπιακής Εβδομάδας!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ