Χρ. Τσαμπουνιάρης: Να απαντήσει ο Δήμος πού πήγαν οι 173.000 € που πήρε τα δύο τελευταία χρόνια για την Πολιτική Προστασία
Τοπικά
15/05/2024

Φίλες και φίλοι,

Με παρέμβαση μου σε τοπική εφημερίδα σχετικά με την κατάσταση στα δάση του νησιού και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την προστασία και την εξυγίανση τους, αποτύπωσα την κατάσταση και με ευθύνη και σοβαρότητα που απορρέει από την θέση του υπαλλήλου του Δασονομείου, εξήγησα το ρόλο που πρέπει να αναλάβει καθένας, από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, είπα ότι δόθηκαν χρήματα και το 2023, αλλά και το 2024 στο Δήμο της Κω για την Πολιτική Προστασία συνολικά 173.000 ευρώ.

Αντί να λυπάται και να εξοργίζεται λοιπόν η Δημοτική Αρχή, ας απαντήσει δημόσια σε ποιες δράσεις δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα.

Επιπλέον, λέει ότι διεκδικεί και συναντά άρνηση, απειλές και κλειστές πόρτες.

Ας κατονομάσει λοιπόν δημόσια, ποιοι αρνούνται, απειλούν και βρίσκονται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Η Δημοτική Αρχή, η οποία είναι γνωστό ότι έχει αλλεργία στην κριτική, αντί να απαντήσει σε  όλα αυτά, θεώρησε την παρέμβαση μου ως κινδυνολογία και πρόθεση για αντιπολίτευση, λόγω της άλλης μου ιδιότητας αυτής του αυτοδιοικητικού,  για 30 και πλέον συναπτά έτη.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι αν αυτός ήταν ο στόχος μου, υπάρχουν δεκάδες άλλοι λόγοι για να το κάνω, αφού η  συνολική παρουσία της Δημοτικής Αρχής και κυρίως η παρουσία της στις Κοινότητες, είναι ανεπαρκής σε όλους τους τομείς.

Αυτό είναι κοινή διαπίστωση και δεν νομίζω ότι χωράει αμφισβήτηση.

Για αυτά όμως, θα επανέλθω με την ιδιότητα του Κοινοτικού Συμβούλου της Κοινότητας Πυλίου, της οποίας η εγκατάλειψη συνεχίζεται.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη περίοδο, οι περιβαλλοντικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων επιδεινώνουν τα προβλήματα και κάνουν τις παρεμβάσεις στα δάση μας, πιο επιτακτικές από ποτέ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της συναντίληψης, ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.

Τσαμπουνιάρης Χριστόδουλος