Με μεγάλο ενδιαφέρον, εξαιρετικές μελωδίες και όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες η έκθεση ζωγραφικής του ΚΔΑΠ ''Imagine''
Τοπικά
26/05/2024

Εντυπωσιακή η έκθεση Ζωγραφικής από τα Παιδιά του ΚΔΑΠ Imagine

Η φετινή έκθεση ζωγραφικής από τα παιδιά του Imagine αποτέλεσε μια υπέροχη ευκαιρία για να αναδειχθεί η δημιουργικότητα και η καλλιτεχνική έκφραση των μικρών παιδιών. Σε αυτή την ετήσια έκθεση, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό, λαμβάνοντας αναγνώριση και ενθάρρυνση για το ταλέντο και την προσπάθεια τους.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, βιολί, πλήθος και κείμενο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον -καθώς οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικές-, η ετήσια Έκθεση Ζωγραφικής του ΚΔΑΠ Imagine, υπό τον Τάσο Βελβέ, έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ, με θέμα "Μύθοι και αρχαίες παραδόσεις της Κω". Αρκετοί γονείς και φίλοι του ΚΔΑΠ τίμησαν με τη παρουσία τους την έκθεση, για το ενδιαφέρον και την στήριξη τους, ώστε να επιτευχθεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, που αντάμειψε την προσπάθεια τόσο των παιδιών για τις δημιουργίες τους όσο και τους δασκάλους και τους υπεύθυνους του ΚΔΑΠ.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της δασκάλας Πιάνου κ. Δροσιάς Μπίσμπα, στην φετινή εκδήλωση καθώς συνόδευσε μουσικά και πλαισίωσε ιδιαίτερα όμορφα την χορωδία των παιδιών του Imagine, που τραγούδησαν τα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, ενώ ακολούθησαν παιδαγωγικές δράσεις στον χώρο της έκθεσης. Τέλος μέσα από τέτοιες δημιουργικές εκθέσεις το ΚΔΑΠ Imagine, πρωτοπορεί και αναδεικνύει την δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια και τη φαντασία των παιδιών, στηρίζοντας πάντα με αγάπη, εκτίμηση και θαυμασμό την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα από την συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ "Imagine" εδραιώνεται σταδιακά, η Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας των παιδιών μέσα από την ζωγραφική η οποία αποτελεί μια υπέροχη δημιουργική διέξοδο για τα παιδιά, επιτρέποντάς τους να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ιδέες τους στο χαρτί. Η συμμετοχή σε μια τέτοια ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής, είναι δεδομένο ότι ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν τη φαντασία τους και να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες. Ακόμη η παρουσίαση των ξεχωριστών έργων των παιδιών σε μια ετήσια έκθεση όπως αυτή του πρωτοπόρου και δραστήριου ΚΔΑΠ "Imagine"ενισχύει σημαντικά την αυτοπεποίθηση των μικρών μαθητευόμενων "ζωγράφων" του ΚΔΑΠ. Η αναγνώριση και ο θαυμασμός από τους γονείς, τους συγγενείς και φίλους που παρακολούθησαν την έκθεση και συνολικά την εκδήλωση, δίδουν την απαραίτητη ώθηση και το κίνητρο ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούν και να αναπτύσσουν το ταλέντο τους, τις κοινωνικές τους δεξιότητες. ενώ μαθαίνουν παράλληλα να συνεργάζονται για να δημιουργήσουν και στο μέλλον με τα έργα τους νέες θεματικές εκθέσεις ή για να βοηθήσουν στην οργάνωση και στη διακόσμηση του χώρου που τους φιλοξενεί. Τέλος η συμμετοχή των παιδιών στην έκθεση αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να καλλιεργηθεί στα παιδιά η αγάπη για την τέχνη της ζωγραφικής. Εξάλλου η επαφή με έργα άλλων μαθητών, μπορεί να τους εμπνεύσει και να τους ωθήσει να αναπτύξουν μια κριτική ματιά απέναντι στην τέχνη της ζωγραφικής.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, άτομα που χορεύουν, άρπα, βιολί, πιάνο, κλαρινέτο και κείμενο

Εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί συμπερασματικά η καταλυτική συμβολή και η συνολική άοκνη συνεισφορά των δύο εμπνευστών της ιδέας και του project του ΚΔΑΠ " Imagine", καθώς η Βασιλική Σαίτη και ο Γιάννης Σβύνος αποτελούν την ψυχή και την καρδιά του "Ιmagine" μιας και έχουν δημιουργήσει μία εξαιρετική ομάδα και έχουν διανύσει αμέτρητα χιλιόμετρα και εργατοώρες δουλειάς για να φτάσουν ως εδώ, διαγράφοντας μία αξιοπρόσεκτη και αξιέπαινη πορεία στα δημιουργικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του νησιού μας.

 *Το επιπλέον φωτογραφικό υλικό είναι από την σελίδα του ΚΔΑΠ Imagine στο Facebook

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ