Σύλλογος Κρητών Κω «Ο ΤΑΛΩΣ»:Με μεγάλη επιτυχία και πολύ κόσμο η εκδήλωση για τον εορτασμό της 83ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης
Τοπικά
26/05/2024

Η Κως και ο Σύλλογος Κρητών του νησιού μας, τίμησε την 83η Επέτειο της Μάχης

Σήμερα 26 Μαΐου 2024, τιμήθηκε με λαμπρότητα η 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, ηρωικό σύμβολο θάρρους, αυτοθυσίας και αφοσίωσης στην ελευθερία. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στην αίθουσα "Γαληνός Φλάσκος" στο Πυλί, τιμώντας την μνήμη των ηρώων που πολέμησαν με ανδρεία ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Η Σημασία της Μάχης της Κρήτης:

Η Μάχη της Κρήτης αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές νίκες των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ηρωική αντίσταση των Κρητικών, με την υποστήριξη των Βρετανών και των Αυστραλών στρατιωτών, κατάφερε να ανακόψει τα γερμανικά σχέδια για κατάληψη του νησιού και να αναπτερώσει το ηθικό των Συμμάχων.

Η Μνήμη Ζει:

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ηρωισμού και αυτοθυσίας για τον Ελληνικό λαό. Η θυσία των ηρώων που πολέμησαν για την ελευθερία της Κρήτης και της Ελλάδας θα πρέπει να τιμάται και να μνημονεύεται αιώνια.

Κλείνοντας:

Η 83η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης αποτέλεσε μια ευκαιρία για την Κω να τιμήσει την ηρωική ιστορία της πατρίδας μας και να υπενθυμίσει σε όλους μας τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ