Ήχησε έπειτα από δέκα χρόνια, το ρολόι του Επαρχείου Κω, μετά την αντικατάσταση του!
Τοπικά
27/05/2024

Το καινούργιο ρολόι του Επαρχείου Κω, είναι πλέον γεγονός και από χθες Κυριακή 26 του Μάη στις 17:00, ήχησε ξανά μετά από δέκα χρόνια σιωπής!

Οι εργασίες αντικατάστασης του, ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν σήμερα Δευτέρα 27 Μαΐου. Πρόκειται δηλαδή για νέο μηχανισμό από ανοξείδωτο υλικό, διατηρώντας φυσικά το ιταλικό εκλεπτυσμένο στυλ του Διοικητηρίου Palazzo Del Governo.

Τις εργασίες παρακολουθεί από κοντά η Έπαρχος Κω Ντίνα Σβύνου, η οποία δηλώνει ιδιαίτερα συγκινημένη μιας και όπως τόνισε στην κάμερα του Kos tv, ήταν χρόνια απαίτηση του κόσμου και είναι απολύτως κατανοητό, μιας και πρόκειται για ένα από τα χαρακτηριστικότερα κτίρια του νησιού μας. Παράλληλα θέλησε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Ν.Α , Γιώργο Χατζημάρκο για την αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημα των Κώων πολιτών καθώς και τον Αλέξανδρο Δημησιάνο για τις τεχνικές του γνώσεις, το Μανώλη Σβύνο, μηχανικό της Περιφέρειας, το Σταμάτη Πη, ο οποίος μετέφερε αφιλοκερδώς το παλιό ρολόι, τον κ.Αντώνη ο οποίος έβαψε και περιποιήθηκε το χώρο αλλά και όλον τον κόσμο που εργάστηκε για αυτό το γεγονός.

Η κ. Σβύνου τέλος ευχήθηκε σημειολογικά , όλα να δουλεύουν ρολόι και στο χώρο του Επαρχείου αλλά και στο χώρο του νησιού!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ