Άλλο ένα επιτυχημένο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στην Κω!
Τοπικά
07/06/2024

Άλλο ένα επιτυχημένο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Ιουνίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Παππούλης» της Κω!

Στο τρίτο αυτό φεστιβάλ, συμμετείχαν 18 ομάδες με τους προπονητές τους, γεμίζοντας το «κλειστό», με χρώμα, παιδική ενέργεια και πολύ δημιουργία!

Από τις 18 ομάδες οι δέκα ομάδες ήταν Explore (παιδιά ηλικίας 6-10 ετών) και οι οχτώ Discover (παιδιά ηλικίας 4-6 ετών) ενώ ήταν μία συνδιοργάνωση της Eduact με το Πρότυπο Κέντρο πληροφορικής, ρομποτικής, τεχνολογίας & επιστημών Instudies, τον Δήμο Κω και το τμήμα Πολιτισμού.

Σύντομο χαιρετισμό και στην απονομή του βραβείου του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ, από την Αντιδήμαρχο Πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους.

Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO® Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.
To FIRST® LEGO League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM. Παιδιά ηλικίας 4 - 6 ετών συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, εξερευνούν και προβληματίζονται με την χρήση πραγματικών καταστάσεων. Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.
Κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν MASTERPIECESM 2023-2024 εστιάζεται ο ρόλος που παίζει το STEM στις τέχνες και δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους να σχεδιάσουν και να χτίσουν έναν κόσμο ατελείωτων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Το FIRST® LEGO® League διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/ 133790/Δ2).


Στο Φεστιβάλ απονεμήθηκαν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία ήταν μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δε θα μπορούσε να λείπει ο χορός, με την Carolina Da Silva να ξεσηκώνει τους μιρκούς συμμετέχοντες!

Στο συντονισμό και την παρουσίαση του Φεστιβάλ η δημοσιογράφος του Kos tv, Κλεοπάτρα Μισαηλίδου.                        

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ