«Ο Δήμος Κω συνεχίζει με επιτυχίες – Ενισχύεται με σύγχρονα μηχανήματα»
Τοπικά
22/12/2020

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με επιτυχίες

Ενισχύεται με σύγχρονα μηχανήματα

 

Χρηματοδότηση του Δήμου Κω με 223.000 € εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», σύμφωνα με τη μελέτη 45/2020 που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.

Η μελέτη αφορά στην προμήθεια καινούριων μηχανημάτων για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου, αύξηση απόδοσης του έργου τους και πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του νησιού και των συνδημοτών μας.

Η προαναφερόμενη επιχορήγηση,  θα αξιοποιηθεί για την αγορά:

  1. Νέου σύγχρονου Φορτω-εκσκαφέα, με κινητήρα STAGE V ισχύος 100 Hp τουλάχιστον και βάρους λειτουργίας με πλήρη εξάρτηση 7 tn τουλάχιστον.
  2. Αυτοκινούμενου ερπυστριοφόρου ακτοκαθαριστή, με κινητήρα ισχύος 70 Hp τουλάχιστον και με ικανότητα καθαρισμού 22.000 m2/h τουλάχιστον.

3.Αυτόνομης υπερκατασκευής επούλωσης λάκκων, προσαρμοζόμενης επί φορτηγού οχήματος με δεξαμενή συντρίμματος χωρητικότητας 1m3 τουλάχιστον και δεξαμενή γαλακτώματος χωρητικότητας 180 λίτρων τουλάχιστον.

Η αγορά των τριών μηχανημάτων έχει προϋπολογιζόμενο κόστος 328.040 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) και καλύπτεται από το ποσό των 223.000 € της προαναφερόμενης επιχορήγησης και ποσού 105.040 € που θα διαθέσει ο Δήμος Κω από ίδιους πόρους.

Ο Δήμος μας συνεχίζει στην πορεία που έχει χαράξει.

Αξιοποιεί χρηματοδοτήσεις και ίδιους πόρους, προκειμένου να ενισχύσει τον στόλο οχημάτων του, ώστε να καλύπτει το σύνολο των δράσεων του για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και της οικονομίας του νησιού μας.

 

Γραφείο Τύπου