Κορωνοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» και τα νησιά Σύμη, Χάλκη, Τήλος και Καστελλόριζο
Τοπικά
04/03/2021

Σύγχυση και αναστάτωση προκλήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά για την ένταξη ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας Ρόδου στο «βαθύ κόκκινο», καθώς σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης -εκτός από το νησί μας- και άλλα τέσσερα νησιά τα οποία είναι η Σύμη, η Χάλκη, η Τήλος και το Καστελλόριζο.

Για τον λόγο αυτό η «Ροδιακή» επικοινώνησε πριν από λίγο με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ως εκ τούτου από το περιβάλλον του κ. Χαρδαλιά επιβεβαίωσαν το γεγονός πως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσεται πράγματι ολόκληρη η περιφερειακή ενότητα Ρόδου και άρα και οι άλλοι τέσσερις δήμοι (Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Μεγίστης).

Συνεπώς τα μέτρα (σ.σ. απαγόρευση κυκλοφορίας κλπ.) που θα ισχύσουν από αύριο το πρωί έως και τις 16 Μαρτίου για τη Ρόδο, θα εφαρμοστούν σε απόλυτο βαθμό και στα προαναφερόμενα νησιά.

Αξίσει επίσης να σημειωθεί ότι και ο Δήμος Καλύμνου έχει ενταχθεί στο "βαθύ κόκκινο", ανεβάζοντας των αριθμό των νησιών της Δωδεκανήσου που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου στα έξι.

 

Η Κάλυμνος ωστόσο εντάχθηκε ως μενομωμένο νησί και όχι ως περιφερειακή ενότητα.

Έμειναν δηλαδή εκτός των αυστηρών μέτρων τα νησιά Αγαθονήσι, Αστυπάλαια, Λειψοί, Λέρος και Πάτμος, καθώς και οι περιφερειακές ενότητες Κω (που περιλαμβάνει και τη Νίσυρο) και Καρπάθου (που περιλαμβάνει την Κάσο), τα οποία όμως ούτως ή άλλως είναι στο επίπεδο της αυξημένης επιτήρησης και χρειάζεται επίσης να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί και εκεί η διασπορά του κορωνοϊού.