Στην Κω αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο 6 Μαρτίου ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς για να επισκεφθεί το ΚΥΤ στο Πυλί
Τοπικά
04/03/2021

Τις δομές φιλοξενίας σε Κω, Λέρο και Σκαραμαγκά, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, θα επισκεφθεί το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου, οι κ.κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και Νότης Μηταράκης, θα επισκεφθούν το ΚΥΤ Λέρου. Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετεγκατάσταση της δομής. Σημειώνεται ότι, μέσα στο καλοκαίρι του 2021, θα τερματιστεί η λειτουργία του υφιστάμενου ΚΥΤ Λέρου.

Κατόπιν, θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Κω, όπου θα ενημερωθούν για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης της υφιστάμενης Δομής.

Οι εν εξελίξει εργασίες στα δύο νησιά περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατασκευής σύγχρονων κλειστών/ελεγχόμενων δομών στα σημεία υποδοχής της χώρας και χρηματοδοτούνται 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα επισκεφθούν τη δομή φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

in.gr