Η Κως στο «βαθύ κόκκινο»: Η λειτουργία επιχειρήσεων και υπηρεσιών της Π.Ε. Κω
Τοπικά
10/04/2021

Σε καθεστώς μειωμένης αυτοπρόσωπης προσβασιμότητας των πολιτών και μόνο αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση θα λειτουργούν στο εξής οι υπηρεσίες του Δήμου της Κω, εξαιτίας της ένταξης του νησιού μας σε καθεστώς "πολύ αυξημένου κινδύνου" λόγω της επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης της Κω.

Στην περίπτωση συναλλαγών που δεν μπορούν να καθυστερήσουν ή απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία,οι πολίτες καλούνται να έρχονται σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπαλλήλους για τον τρόπο εξυπηρέτησής τους.

Η εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του Δήμου Κω και για το χρονικό διάστημα που βρίσκονται σε ισχύ τα ενισχυμένα περιοριστικά μέτρα, θα γίνεται τηλεφωνικά και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού ως ακολούθως:

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Για τον προγραμματισμό επίσκεψης στα ΚΕΠ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

  • ΚΕΠ πόλης Κω: 2242025670.
  • ΚΕΠ Πυλίου: 2242041821
  • ΚΕΠ Αντιμάχειας : 2242049289

Για τις λοιπές και εξειδικευμένες υπηρεσίες του Δήμου Κω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kos.gov.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2242360446.

Οι δημότες δύναται να εξυπηρετηθούν για σειρά αιτημάτων στην ιστοσελίδα του Δήμου Κω www.kos.gov.grστην επιλογή «αναφορές-αιτήματα».

Ο Δήμος Κω ζητά την κατανόηση των πολιτών για τις δυσκολίες που τυχόν δημιουργηθούν στις συναλλαγές και στην εξυπηρέτησή τους και επισημαίνει ότι όλοι, υπηρεσίες και πολίτες, καλούμαστε να εφαρμόζουμε αυστηρά τις οδηγίες για να περιορίσουμε τις επιπτώσειςτης πανδημίας στην κοινωνία και στην οικονομία του νησιού μας.

 

Υπενθυμίζουμε ότι τα μέτρα που ισχύουν τελικά από σήμερα και στην Κω είναι τα εξής:

 

Τι μέτρα ισχύουν στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

1. Στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου» όπως η Κως προβλέπονται -μεταξύ άλλων- τα εξής:
 
2. Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
 
3. Ανοιχτό λιανεμπόριο με click away ή click inside.
 
4. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.
 
5. Άνοιγμα διαδημοτικών μετακινήσεων για μετακίνηση με τον κωδικό "6" στον κωδικό 13033. Συγκεκριμένα οι πολίτες θα μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα τους και να αθληθούν σε περιοχές που δεν εντάσσονται στον δήμο κατοικίας τους.
 
6. Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος.
 
7. Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
 
8. Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών της. Ωστόσο από τις 12 Απριλίου ανοίγουν κανονικά τα Λύκεια όπως σε όλη τη χώρα.
 
9. Τέλεση λειτουργιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
 
10. Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων.
 
11. Ανοικτά παραμένουν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης, στα οποία η προσέλευση του κόσμου, γίνεται κατόπιν ραντεβού.
 
12. Σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%.
 
13. Στις Δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
 
14. Αναστολή λειτουργίας για παιδότοπους και παιδικές χαρές. Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα κ.ά.
 
15. Στις Δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.
 
16. Αναστολή λειτουργίας για παιδότοπους και παιδικές χαρές.
 
17. Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα κ.ά.
 
18. Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.
 
19. Αρχαιολογικοί χώροι: Λειτουργία μόνο ανοιχτών (υπαίθριων) χώρων με τα ισχύοντα μέτρα
 
20. Ταξί, ΙΧ: Μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού, με εξαίρεση τα ανήλικα τέκνα
 
21. Λαϊκές αγορές: Επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα, δραστηριοποιείται το 50% των κλάδων. 50% των θέσεων των παραγωγών/εμπόρων με 5 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων και απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων.