Στον εισαγγελέα Κω προσήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αιγύπτιος που κατηγορείται για κατασκοπεία
Τοπικά
22/04/2021

Λίγο πριν της 1 το μεσημέρι παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο 43χρονος Αιγύπτιος που συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης του λιμενικού σώματος για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Κω.

Όπως είπε στα στελέχη του λιμενικού στο πλαίσιο της προανάκρισης, «σε εσάς δεν θα πω τίποτα, ότι έχω να πω θα το πω στην κατάθεσή μου». Ο Αιγύπτιος διέμενε μόνιμα στην Κω, όπου εργαζόταν και σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για κατασκοπεία. Αφορμή στάθηκε ο εντοπισμός βιντεοληπτικού υλικού στο κινητό του τηλέφωνο, που αποτυπώνει θέσεις παρατηρητηρίων του στρατού.

Οι αρχές εξετάζουν δύο σενάρια. Το πρώτο θέλει τον άνδρα να είχε καταγράψει τα φυλάκια, προκειμένου να ενημερώνει τους συνεργούς του και να αποφεύγουν την προσέγγιση των συγκεκριμένων παραλιών. Το δεύτερο σενάριο θέλει τον άνδρα να ενημερώνει και να προμηθεύει άτομα για το σημείο των θέσεων των παρατηρητηρίων άτομα από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας Μαροκινός ηλικίας 23 ετών , που είχε το ρόλο του «μεταφορέα» των παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ρεπορτάζ