Εμπορικός Σύλλογος Κω: Τα μέτρα που ισχύουν από 3 μέχρι 10 Μαΐου 2021
Τοπικά
03/05/2021

 Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠοικ.27683/2021 (ΦΕΚ 1814 Β΄), με την οποία καθορίζονται τα μέτρα που θα ισχύουν ως προς την λειτουργία των καταστημάτων για το χρονικό διάστημα από 3 μέχρι 10 Μαΐου.

  Για το εμπόριο ισχύουν συγκεκριμένα τα εξής:

-      Συνεχίζεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όπως την γνωρίζουμε, με click inside και click away και στα δύο επιδημιολογικά επίπεδα.

-      Εντός των καταστημάτων ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ. και ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 100 τ.μ. για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.. Στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε κάθε περίπτωση σε έναν πελάτη ανά 10 τ.μ.

-      Συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια self test και η ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ του αποτελέσματος για τους εργαζόμενους.  Για τους επιχειρηματίες που βρίσκονται στο κατάστημα με φυσική παρουσία υπάρχει η υποχρέωση πραγματοποίησης self test χωρίς όμως ανάρτηση στο ΕΡΓΑΝΗ.  Τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους επιχειρηματίες, η πραγματοποίηση self test γίνεται μία φορά την εβδομάδα.

-      Το εύρος ωραρίου από Δευτέρα έως Σάββατο ορίζεται από 07.00 έως 21.00.

-      Δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή, 9 Μαΐου.  Αν και δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στην ΚΥΑ, το άνοιγμα γίνεται σε μεταφορά της πρώτης Κυριακής των ενδιάμεσων εκπτώσεων που για φέτος συμπίπτει με αργία.

Παράλληλα, από τις 3 Μαΐου ξεκινάει και η εστίαση, λειτουργώντας ωστόσο με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

-           Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.

-          Με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών.

-          Με απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής.

Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ειδοποιήσουμε άμεσα.

 

                                ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Πασχάλης Βρακίδης      Δημήτριος Κώστογλου