Θεοδόσης Βαρκάς: Δύο-τρία λόγια μόνο για τον Νικόλα μας
Τοπικά
03/05/2021

Θ. ΒΑΡΚΑΣ: ΔΥΟ –ΤΡΙΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑ ΜΑΣ

Δεν μπορώ ακόμα να πιστέψω ότι ο Νικόλας έφυγε από κοντά μας. Δεν αιφνιδιάστηκα βέβαια από το τηλεφώνημα ενός φίλου μας από την Κέφαλο το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ,γιατί μάθαινα συνεχώς τις προηγούμενες μέρες για την επιδείνωση της υγείας του από τον κοινό μας φίλο Γιώργο Κοπάδη τον γιατρό . Οταν ερχόμουνα εγώ από την Αθήνα για δικά μου θέματα υγείας έφευγε με το ΕΚΑΒ ο Νικόλας για τα Χανιά .

Ο εφιάλτης αυτός που τόσοι πολλοί έχουν υποτιμήσει ακόμα και εδώ στο νησί μας αλλά και στα χωριά μας ιδιαίτερα ,δυστυχώς μέχρι σήμερα έχει στερήσει την ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο .Έχουν ξεκληριστεί οικογένειες ακόμα και εδώ . Όταν περάσει κι`αυτή η πανδημία σίγουρα θα υπάρξει μια άλλη κατάσταση με πάρα πολλά θύματα με πάρα πολλούς εξαθλιωμένους ανθρώπους οικονομικά και κοινωνικά.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην είναι αυτή η χειρότερη τραγωδία στην οικουμένη και να συνέλθουμε από την λαίλαπα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ιδιαίτερα όμως να συνειδητοποιήσουν οι ισχυροί της Γής που εξουσιάζουν τον πλούτο και τους ανθρώπους τις ευθύνες τους .Φυσικά και στην χώρα μας αλλά και στους μικρότερους τόπους τους πιο κοντινούς στους ανθρώπους ,που βομβαρδίζονται από κάθε λογής προβλήματα, χρειάζονται τους ικανούς και έντιμους εκπροσώπους τα σωστά πρότυπα . 

Ο Νικόλας μας ήταν από αυτούς που τους επέλεξαν οι συμπατριώτες μας πολλές φορές ,δεν εκμεταλλεύτηκε τίποτα και ποτέ για τον εαυτό του, παρά μόνο να βοηθήσει την Κέφαλο που τόσο αγαπούσε και χωρίς εξαίρεση όλους τους ανθρώπους στα χωριά και στο νησί μας . Άνθρωπος πάνω από όλα , ανιδιοτελής και σεμνός με μεγάλη προσφορά, τόσο στην Κέφαλο, όπου την υπηρέτησε από την θέση του Κοινοτάρχη, στον Δήμο Ηρακλειδών σαν Αντιδήμαρχος όσο και σε όλο το Νησί, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου που κατείχε τα τελευταία χρόνια και πρόεδρος πολλών δημοτικών επιχειρήσεων.

Έφυγε μόνος του εκεί στα Χανιά αφήνοντας αβάσταχτο πόνο στην αγαπημένη του οικογένεια ,στους συμπατριώτες του στους φίλους του που είχε πολλούς.

Αλλά αφήνει ατέλειωτο πλούτο αγάπης και εκτίμησης από όλους στο πρόσωπό του στο Ονομα του αυτό που αφήνει στα αγαπημένα του παιδιά και την Ειρήνη του.

Είχε να δώσει ακόμα πολλά ο Νικόλας ,με τόση πείρα και γνώση που μάζεψε . Έτσι φαντάζομαι θα σκεπτόταν κι`εκείνος πριν λίγες ημέρες ,από τους παλαιότερους πλέον στην Αυτοδιοίκησή μας ιδιαίτερα μετά και την αναχώρηση πριν ένα περίπου μήνα ,του κοινού μας φίλου και συνεργάτη Σωτήρη Μαραγκού . Του Αντιπεριφερειάρχη που νικήθηκε κι` αυτός από την άλλη μεγάλη ασθένεια του αιώνα ,αντιπροέδρου με τον Νικόλα και προέδρου μαζί μου της Κεφάλου, που είχε και διατήρησε την πρωτιά συμμετοχής στην Αυτοδιοίκηση .

Εγώ έχασα εκτός από δύο πολύ καλούς μου φίλους και δύο πολύτιμους συνεργάτες με τους οποίους πετύχαμε πολλά για τα χωριά και το νησί μας και θα πετυχαίναμε ακόμα περισσότερα με όλη την ομάδα μας αν δεν μεσολαβούσε η διχόνοια και η προδοσία.

Φίλε Πρόεδρε θα μας λείψεις όχι μόνο σαν πολιτική παρουσία αλλά πιο πολύ σαν φίλος σαν Άνθρωπος ,από την παρέα τις Κυριακές εκεί στο Καμάρι που κι`αυτή λιγόστεψε επικίνδυνα .

Στην Ειρήνη του την Ροδία του και την Σταματία του στα αδέλφια του την Ευτυχία τον Μιχάλη και τον Γιάννη δεν εύχομαι μόνο καλό κουράγιο θέλω να είναι περήφανοι γιατί είχαν τον Νικόλα μας σύζυγο πατέρα και αδελφό.

Εμείς Αξέχαστο πολύτιμο Φίλο και συνεργάτη !

Αιώνια η μνήμη του»

 

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Α. ΒΑΡΚΑΣ

π. Δήμαρχος ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΚΩ