Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Νισύριος Μιχάλης Απριλάκης
Τοπικά
03/05/2021

Έφυγε από την ζωή χθες το πρωί στην Κω ο Νισύριος στην καταγωγή Μιχάλης Απριλάκης. Η είδηση του θανάτου του έγινε αμέσως γνωστή στο νησί και προκάλεσε αισθήματα οδύνης στους κατοίκους της Νισύρου, στους φίλους του στην Κω και στον Πειραιά αλλά και στο χωρίο του τα Νικειά Νισύρου. Ο κ. Απριλάκης αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο του παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες και δυστυχώς χθες αθόρυβα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών στο σπίτι του στο Παραδείσι της Κω.

Ο Μιχάλης Απριλάκης ξεχώριζε για πολλά, τον διέκρινε όμως πάντοτε η απλότητα, η εργατικότητα, η ακεραιότητα και το ήθος του.

Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις και πάνω απ’ όλα ενεργός πολίτης της πατρίδας μας αλλά και ιδιαίτερα της αγαπημένης του Νισύρου την οποία λάτρευε υπηρέτησε και βοηθούσε διαχρονικά με κάθε τρόπο, κατά καιρούς και μέσα από την θέση του Επιτρόπου την οποία τίμησε για όσο χρονικό διάστημα διετέλεσε Επίτροπος στην εκκλησία του χωριού του, μετέχοντας πάντα στα εκκλησιαστικά δρώμενα του αγαπημένου του νησιού, ενώ όσες φορές και αν του προτάθηκε από τους συμπατριώτες του να κατέλθει στον πολιτικό στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να βοηθήσει το νησί του και από αυτό το μετερίζι, δηλαδή μέσα από την συμμετοχή του στα κοινά του τόπου του, εκείνος μόνο μία φορά είπε το Ναι και συμπαρατάχθηκε στο πλευρό του νυν Δημάρχου Νισύρου Χριστοφή Κορωναίου, την πρώτη φορά που εξελέγη Δήμαρχος, βοηθώντας τα μέγιστα στην εκλογή του συμπατριώτη του, ενώ πάντοτε ως απλός πολίτης έβρισκε τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να βρίσκεται κοντά στο νησί του και στους συμπατριώτες του καθώς με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ήταν διαχρονικά αρωγός σε κάθε προσπάθεια όπου και αν τον χρειαζόταν το νησί του. 

Ο Μιχάλης έφυγε, αλλά άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του γυρνώντας όλον τον κόσμο ως Ναυτικός-Μηχανικός στα μεγάλα φορτηγά πλοία, στα οποία με αυταπάρνηση εργάστηκε έως και την συνταξιοδότηση του, ενώ όπως προαναφέραμε ξεχώρισε και μέσα από την κοινωνική του δράση και την πορεία του σε όλα τα μέρη που έζησε, καθώς άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στον Πειραιά, στην Κω και φυσικά στην λατρεμένη του Νίσυρο και στους ανθρώπους της.

Ο Μιχάλης Απριλάκης έζησε με αρχές, με αξίες, με ήθος, και με ευγένεια και σίγουρα έτσι θα τον θυμάται όλος ο κόσμος που έτυχε να τον γνωρίσει.

Κέρδισε δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών, συναδέλφων και συμπατριωτών.

Σε όλη του την κοινωνική αλλά και την επαγγελματική ζωή πορεύτηκε πάντα με τις αρχές και τις αξίες, που του δίδαξαν οι γονείς του και ενεργούσε πάντοτε σωστά και αποτελεσματικά σε όλο τον επαγγελματικό του βίο, γυρνώντας όλον τον κόσμο, όλα τα λιμάνια, περνώντας τις πιο δύσκολες και αφιλόξενες θάλασσες του κόσμου, αλλά σαν γνήσιος Ναυτικός και λάτρης της θάλασσας και της δουλειάς που επέλεξε, ανταπεξήλθε εξαιρετικά και ολοκλήρωσε την επαγγελματική του πορεία αφήνοντας πίσω του εξαιρετικές εντυπώσεις με τον επαγγελματισμό του, την σεμνότητα αλλά και την εντιμότητα που ανέκαθεν είχε.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην σύζυγο του Πόπη, στον γιο του Ηλία αλλά και σε όλη την οικογένεια του.

 

O Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος σε προσωπική δήλωση που απέστειλε πριν από λίγο αποχαιρετά τον συμπατριώτη του Μιχάλη Απριλάκη:

Αποχαιρετώ τον καλό φίλο, πατριώτη και συναγωνιστή Μιχάλη
Απριλάκη. Έφυγες πολύ βιαστικά Μιχάλη και πολύ νωρίς. Θα
σε θυμάμαι για πάντα. Θα θυμάμαι τον άνθρωπο με τα πηγαία
συναισθήματα για τον συνάνθρωπό του, με την ανεπτυγμένη
αίσθηση αλληλεγγύης και τη μεγάλη του αγάπη για τη Νίσυρο
και για το χωριό του τα Νικειά. Υπήρξες ένας άνθρωπος με
ζωντάνια και θέληση να βοηθήσεις όπου σου είχε ζητηθεί.
Είναι σίγουρα μεγάλο το κενό που αφήνεις στην αγαπημένη
σου Πόπη, στον Ηλία σου για τον οποίο αισθανόσουν πολύ
υπερήφανος και σε όλους τους φίλους και συγχωριανούς σου.
Στην Πόπη και στον Ηλία εύχομαι δύναμη και κουράγιο.
Αιωνία σου η μνήμη φίλε Μιχάλη.


Χριστοφής Κορωναίος
Δήμαρχος Νισύρου

 

Φωτογραφίες