Το Κ.Υ Αντιμάχειας θα είναι το 3ο Εμβολιαστικό Κέντρο στην Κω από τη Δευτέρα-Τι λέει ο γιατρός Αν.Μεταξάς..
Τοπικά
15/05/2021

Το ΚΥ πρέπει να γίνει οργανισμός και να λειτουργήσει ολοκληρωμένα τονίζει ο γιατρός του ΚΥ Αντιμάχειας Αναστάσιος Μεταξάς, με αφορμή  το γεγονός πως το ΚΥ θα είναι το 3ο Εμβολιαστικό Κέντρο του νησιού μας. Ο κ.Μεταξάς τόνισε πως το ΚΥ θα προσφέρει στον Εμβολιασμό , πρέπει όμως να μπορεί να προσφέρει σωστές παροχές υγείας, με περισσότερο προσωπικό.

Ο ίδιος θυμάται πως για ενάμιση χρόνο όταν πρωτοπήγε στο ΚΥ Αντιμάχειας , ήταν ολομόναχος σε ένα κτήριο "κατεστραμένο" , αλλά με εθελοντικές προσφορές και βοήθεια των συμπολιτών μας , αυτή τη στιγμή, λειτουργεί αξιοπρεπώς.  Ο κ. Μεταξάς αναφέρθηκε στο ΚΥ πως είναι από τα μεγαλύτερα περιφερειακά ιατρεία σε επισκεψιμότητα και υπερτόνισε το πάγιο αίτημα της κοινωνίας , να λειτουργήσει ολοκληρωμένα, με παρουσία ιατρικού , νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Αυτή τη στιγνμή το ΚΥ θα δώσει μια μεγάλη βοήθεια για να βοηθήσει τον κόσμο στο τρίγωνο, να εμβολιαστεί. Τα εμβόλια βρίσκονται στο χώρο και τη  Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί μετά την απόσπαση 2 αγροτικών γιατρών και δυο νοσηλευτριών από τη ΔΥΠΕ. Παράλληλα με τον εμβολιασμό θα εξυπηρετούνται κι οι πολίτες για θέματα υγείας . Το κτήριο καθαρίστηκε και συντηρήθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας με πρωτοβουλία του προέδρου Νίκου Φρατζή και των εργαζομένων στην κοινότητα.

Ο κ.Μεταξάς σημείωσε "Θα βάλουμε πλάτη" να γίνει ο εμβολιασμός και είναι επιτακτική ανάγκη "να μας πάρουν σοβαρά" . Οι Κώοι πρέπει να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε για τις δομές υγείας στο νησί μας.  Υπάρχουν πολλοί Κώοι του Εξωτερικού, που θέλεουν να προσφέρουν χρήματα για να αγοραστεί ασθενοφόρο για το ΚΥ Αντιμάχειας αρκεί να δουλέψει όπως πρέπει. Ολοκληρωμένα!

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ