Άνοιξαν και πάλι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Κω: Χωρίς μάσκες και τεστ τα μικρά παιδιά-Υποχρεωτικό self test για τους εκπαιδευτικούς
Τοπικά
18/05/2021

Άνοιξαν και πάλι οι πόρτες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου της Κω, με τις δασκάλες και το προσωπκό να υποδέχονται μετά από αρκετό καιρό, ευδιάθετα και χαρούμενα παιδάκια που ξαναντάμωσαν με τους φίλους τους. Για να επιστρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια, ο ΔΟΠΑΒΣ μερίμνησε και προέβη τις προηγούμενες ημέρες, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού και απολύμανσης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των Παιδικών Σταθμών.
Όπως μας ενημέρωσαν οι διευθύντριες των σταθμών, για την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ακολουθείται αυστηροποιημένο πρωτόκολλο για τους εκπαιδευτικούς, με υποχρεωτικό self test 2 φορές την εβδομάδα και χρήση μάσκας καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου τους, ενώ αντιθέτως, τα παιδιά προσέρχονται χωρίς μάσκα και σελφ τεστ, όπως προβλέπουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Οι διευθύντριες των παιδικών σταθμών Αβέρωφ, Αμερικής και Ζηπαρίου μίλησαν στην κάμερα του Kos TV και δήλωσαν ενθουσιασμένες για το νέο άνοιγμα των παιδικών σταθμών εκφράζοντας την προσδοκία τους να μην χρειαστεί να ανασταλεί εκ νέου η λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς από την πλευρά τους όλοι οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν για το καλύτερο τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

 

Πρεμιέρα και πάλι για τον παιδικό σταθμό Ζηπαρίου που πλημμύρισε ξανά από χαρούμενες παιδικές φωνές

Ανοιχτές είναι και πάλι οι πόρτες  του Παιδικού Σταθμού Ζηπαρίου με τις δασκάλες να υποδέχονται μετά από αρκετό καιρό, ευδιάθετα και χαρούμενα παιδάκια που ξαναντάμωσαν με τους φίλους τους. Για να επιστρέψουν τα παιδιά με ασφάλεια, ο ΔΟΠΑΒΣ προέβη τις προηγούμενες μέρες, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καθαρισμού και απολύμανσης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Παιδικού Σταθμού.
Όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Διακοπαναγιώτη, για την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ακολουθείται αυστηροποιημένο πρωτόκολλο για τους εκπαιδευτικούς, με υποχρεωτικό self test 2 φορές την εβδομάδα και χρήση μάσκας καθ’ όλη την διάρκεια του ωραρίου τους, ενώ αντιθέτως, τα παιδιά προσέρχονται χωρίς μάσκα και σελφ τεστ, όπως προβλέπουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις.

 

Άνοιξε ξανά τις πόρτες του ο παιδικός σταθμός της "Αβέρωφ"

Πρεμιέρα έκαναν αυτήν την εβδομάδα και πάλι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου της Κω, που πλημμύρισαν ξανά από χαρούμενες φωνές και χαμόγελα. Με το θερμόμετρο στο χέρι η εκπαιδευτικός του σταθμού Αβέρωφ υποδέχτηκε τους μικρούς μαθητές που επιστρέφουν στην κανονικότητα για τρίτη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά στους παιδικούς σταθμούς. Η Διευθύντρια Μυρσίνη Χατζηλιαμή και η υποδιευθύντρια Καίτη Πουλιού μίλησαν στην κάμερα του Kos TV και δήλωσαν ενθουσιασμένες για το νέο άνοιγμα του παιδικού σταθμού εκφράζοντας την προσδοκία τους να μην χρειαστεί να ανασταλεί εκ νέου η λειτουργία των σχολείων καθώς από την πλευρά τους προσπαθούν για το καλύτερο τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Επαναλειτουργεί από την Δευτέρα 17/5 και ο παιδικός σταθμός της "Οδού Αμερικής" 

Χωρίς μάσκες και τεστ για τα παιδιά, αλλά με αυστηροποιημένο πρωτόκολλο για τους εκπαιδευτικούς επαναλειτούργησε και πάλι ο παιδικός σταθμός της οδού Αμερικής, με τους  γονείς να αφήνουν τα μικρά παιδιά τους στην εξωτερική είσοδο των σχολείων για την αποφυγή του συνωστισμού και τις δασκάλες με χαρά να υποδέχονται τους μικρούς μαθητές θερμομετρώντας όλους ανεξαιρέτως πριν την είσοδο τους στο κτίριο. Όπως δήλωσε η Διευθύντρια Χαρά Κώστογλου οι μικροί μαθητές το περίμεναν πως και πως να επιστρέψουν αλλά και οι εκπαιδευτικοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι με το νέο άνοιγμα του σταθμού. Όπως ανέφερε η κ. Κώστογλου το πρωτόκολλο για τους εκπαιδευτικούς είναι πλέον ιδιαίτερα αυστηρό και τηρείται απόλυτα, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πλέον είναι η τρίτη προσαρμογή για τα παιδιά και είναι εμφανές ότι η καραντίνα προξένησε κόπωση σε γονείς και παιδιά που περίμεναν με ανυπομονησία να βρουν τους φίλους τους και πάλι. Κλείνοντας η Διευθύντρια επισήμανε ότι βήμα – βήμα επιστρέφουμε στην κανονικότητα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή καθώς η ατομική ευθύνη θα καθορίσει την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου ως τον προσεχή Ιούλιο.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ