Διευκρίνιση της κ. Ε. Καρανίκα στο θέμα της τιμητικής πλάκας στην μνήμη του Στ. Μανούση
Τοπικά
17/07/2021

Η αναφορά του Εκπροσώπου Τύπου του Νοσοκομείου κ.Η.Χρυσόπουλου για «ομόφωνη απόφαση» στην τοποθέτηση τιμητικής πλάκας στο Νοσοκομείο στην μνήμη του Οφθαλμιάτρου/Πολιτικού  Στ.Μανούση , εκτιμώ ότι  έγινε εν τη ρύμη του προφορικού λόγου, όχι  σκόπιμα. 

Με τόσα σοβαρά προβλήματα που έχει το Νοσοκομείο και απασχολούν την τοπική κοινωνία, θεώρησα  αρχικά ότι  δεν ήταν αναγκαία η δημοσίευση της διόρθωσης,  όσον αφορά την θέση  μου για την τοποθετηση της τιμητικής πλάκας. Όμως, μετά την  ανοιχτή επιστολή του πρώην  Δημάρχου κ.Καϊσερλη  ονομαστικά προς τα  Μέλη  του Δ.Σ. και κατανοώντας απόλυτα  την ευαισθησία και την συναισθηματική φόρτιση τόσο του ίδιου όσο και συγγενών ή συμπολιτών μου  που έζησαν τα πολιτικά γεγονότα του ΄65 , υποχρεούμαι ηθικά και δεοντολογικά σε δημόσια διευκρίνιση της θεσης μου, που  είναι καταχωρημένη στην γραμματεία του Δ.Σ.: 

Στην συζήτηση που έγινε σχετικά με την τοποθέτηση τιμητικής πλάκας στο νοσοκομείο στην μνήμη του Οφθαλμιάτρου και τ. Υπουργού Υγείας , η  Εκπρόσωπος των Γιατρών εξέφρασε τους ενδοιασμούς της για την ενέργεια αυτή και τον χώρο τοποθέτησης, λόγω ελλιπούς  γνώσης της για τα ακριβή ιστορικά γεγονότα  που αφορούν τον Πολιτικό/Γιατρό και λόγω των διιστάμενων ερμηνειών τους σε τοπικό επίπεδο. Πρότεινε δε, να ερωτηθούν σχετικά τοπικοί παράγοντες από τον ιατρικό - πολιτικό χώρο (δήμαρχοι, βουλευτές κλπ) και  να αποφασιστεί κατόπιν η τοποθέτηση. 

΄Ελλη Καρανίκα

 Εκπρόσωπος Γιατρών στο Δ.Σ.ΓΝΚΥΚΩ