Κ.Καϊσερλης: Δεύτερη ανοιχτή επιστολή στον Διοικητή του ΓΝ Κω για τη μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη του Σ.Μανούση
Τοπικά
21/07/2021

Κύριε Διοικητή,

Έχετε την εντύπωση ότι το γεγονός της εντοίχισης της μαρμάρινης πλάκας για την απόδοση τιμών στον αποστάτη Βουλευτή της Ενώσεως Κέντρου θα ξεχαστεί.

Νομίζετε ότι τα γεγονότα του βασιλικού πραξικοπήματος κατά της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας μπορούν να αλλοιωθούν με τον εντοιχισμό της πλάκας που βάλατε.

Κάνατε μεγάλο λάθος. Και δεν έχετε το θάρρος να το αναγνωρίσετε αποκαθηλώνοντας την ανιστόρητη πλάκα. Συνεχίζετε να την διατηρείται στο δημόσιο νοσοκομείο σε περίοπτη θέση ανασύροντας στην επιφάνεια τον διχασμό του λαού μας της εποχής εκείνης. Διχάζετε την κοινωνία μας εάν δεν το έχετε καταλάβει.

Δεν μας εξηγήσατε από ποιόν πήρατε την εντολή της απόδοσης τιμών σε έναν άνθρωπο που πρόδωσε τον λαό και την κυρίαρχη βούληση του. 

Δεν μας εξηγήσατε πως η πλακέτα έγινε πελώρια μαρμάρινη πλάκα. Πως από το γραφείο του οφθαλμίατρου μπήκε φάτσα σε όλους τους εισερχόμενους στο νοσοκομείο. Γιατί ξοδέψατε χρήματα των φορολογουμένων για να την φτιάξετε.

Συκοφαντείτε ακόμα και σήμερα τον αείμνηστο τότε πρόεδρο του νοσοκομείου Μανόλη Χατζηπέτρου και τα μέλη του Δ.Σ. που το ΟΧΙ τους στην πρόταση του αποστάτη Μανούση για την κατασκευή νέου νοσοκομείου (δεκάδες είναι οι προτάσεις μέχρι σήμερα) ήταν ΟΧΙ στα λιλιά που έφερνε για να εξιλεωθεί.

Η εκπρόσωπος των γιατρών είχε το ηθικό θάρρος να αποκαλύψει δημόσια τις αντιρρήσεις και εσείς τα παραβλέψατε.

Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει το κωμικοτραγικό να τιμάτε πολίτης στα κρυφά, γεγονός που αποδεικνύει σκοπιμότητες και δεύτερες σκέψεις. 

Ακόμα και τώρα σας καλώ να σταματήσετε να διχάζετε με την πράξη σας την μικρή κοινωνία μας στην οποία ζουν ακόμα όσοι ντροπιάστηκαν με την προδοσία της εντολής τους στον αποστάτη Μανούση.

Κατεβάστε έστω και τώρα αυτήν την πλάκα που προκαλεί το δημόσιο αίσθημα του δημοκρατικού λαού μας. Μην μας περνάτε για κάφρους. Μην διχάζετε τον λαό.

 

Κώστας Καϊσερλης

Κως 20/7/2021