Πλήθος κόσμου στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κω, συ χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Αγκύρας κι ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου
Τοπικά
26/07/2021

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον εορτάζοντα ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κω. Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας ο οποίος έκανε μνεία στον ιστορικό ναό με την εικόνα της Αγίας Παρασκευής η οποία είναι αφιέρωση των Κώων της Αμερικής πριν από 100 χρόνια (το 1920). Αξιοσημείωτη δε ήταν η αναφορά του κ. Ιερεμία στην θέση της ιεράς συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέρ του εμβολιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην επιστήμη και τους ιατρούς.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Θ. Τριαντάφυλλος, ο Αντιπεριφερειάρχης και πρ. Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Αντιδήμαρχος Στ. Καμπουράκης, η Περιφερειακή σύμβουλος Ε. Νάκη, η Δημοτική σύμβουλος Στ. Κανταρζή και ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μ. Γιωργαλλής.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ