Δήμος Κω: Ανακοίνωση από την έκτακτη συνάντηση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κω
Τοπικά
27/07/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

από την έκτακτη συνάντηση για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κω

 

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Δευτέρα 26 Ιουλίου, στο Δημαρχείο, η συνάντηση του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Διοικητικών Συμβουλίων, του Νοσοκομείου, του Ιατρικού Συλλόγου και του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με εκφρασμένη την πρόθεση και τη διάθεση όλων, να δοθούν ή να δρομολογηθούν λύσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Για το πρόβλημα της έντονης υποστελέχωσης, συμφωνήθηκε ότι πέραν των προκηρύξεων για την κάλυψη μόνιμων θέσεων ιατρών απο το Υπουργείο Υγείας, και των θέσεων που προκήρυξε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεργασθούν με το νοσοκομείο ιδιώτες ιατροί που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, μέσω της δυνατότητας που τους δίνεται να παρέχουν υπηρεσίες σε αυτό.

Στην κατεύθυνση αυτή, δεσμεύθηκε στον προυπολογισμό του νοσοκομείου σχετική πίστωση. Στο κρίσιμο θέμα των εφημεριών, με δεδομένη τη σαφή έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων, συμφωνήθηκε να υπολογίζονται και να κατανέμονται αυτές με τρόπο που θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να καλύπτουν τα όποια κενά παρουσιάζονται.

Ο Δήμαρχος Κω, ενισχύοντας αυτή την προσπάθεια, ανακοίνωσε στους παριστάμενους ότι θα φέρει ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη απόφασης για την οικονομική υποστήριξη με 450 € μηνιαίως, κατά άτομο, πέντε γιατρών και πέντε νοσηλευτών που πρόκειται να προσληφθούν, επιπλέον των επικουρικών γιατρών που ήδη υποστηρίζονται με το αντίστοιχο ποσό από το Δήμο Κω.

Παρά τις δυσκολίες αυτής της περιόδου, σε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας δίνουμε από κοινού τη μάχη για την υγειονομική θωράκιση του νησιού μας.

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

Δήμαρχος Κω

 

Σταμάτης Βασιλειάδης

Διοικητής Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κω

 

Μαρία Φρατζάκη

Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω

 

Κατερίνα Γαβαλά 

Εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών