Πόντιση 3 πλοίων για δημιουργία υποθαλάσσιου θεματικού πάρκου στην Κω
Τοπικά
07/08/2021

Προχωρούν οι προκαταρκτικές διαδικασίες για την Κατασκευή και λειτουργία υποθαλάσσιου θεματικού πάρκου και πόντιση τριών παροπλισμένων πλοίων και διαφόρων άλλων πήλινων αντικειμένων στην περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Το προτεινόμενο έργο αφορά τη δημιουργία υποθαλάσσιου θεματικού πάρκου,  σε απόσταση περίπου 200 μ. από την ακτή. Η επίσκεψη στο εν λόγω θεματικό πάρκο θα γίνεται επιφανειακά, με την χρήση πλωτού μέσου, το οποίο διαθέτει γυάλινο πάτωμα, διευκολύνοντας έτσι την παρακολούθηση του βυθού. Για την κατασκευή του υπό εξέταση θεματικού πάρκου προτείνεται εκτός των άλλων και η πόντιση τριών παροπλισμένων σκαφών, καθώς και άλλων μικρότερων αντικειμένων.

Η υποθαλάσσια έκταση που θα καταλαμβάνει το προτεινόμενο πάρκο θα είναι 5.000 τ.μ. Στο πάρκο θα οριστεί μία διαδρομή ξενάγησης, μήκους 250 μέτρων, με χρήση του σκάφους του φορέα. Η ξενάγηση θα αρχίζει από το σημείο ενός πλωτήρα και ακολουθώντας μια σιγμοειδή διαδρομή η οποία θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε όλα τα ποντισμένα στοιχεία, θα καταλήγει στον τερματισμό της στο ίδιο σημείο. Η εξυπηρέτηση του πάρκου θα γίνεται από τον υφιστάμενο λιμένα της Κω, εντός του οποίου θα ελλιμενίζεται και το σκάφος.

Πηγή: tornosnews.gr