Έφυγε από τη ζωή ο Θεόφιλος Χατζηστέργου!
Τοπικά
07/08/2021

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του αγαπητού συμπολίτη μας Οφθαλμίατρου και πρώην Πρόεδρου του Δημοτικού συμβουλίου Κω Θεόφιλου Χατζηστέργου σε ηλικία 88 ετών έπειτα από μια σύντομη περιπέτεια υγείας τις τελευταίες ώρες.

Βιογραφικό

Ο αείμνηστος Σταμάτιος Μανούσης, ο πρώτος οφθαλμίατρος της Κω, πολιτικός και εξαίρετος επιστήμονας είχε την ευτυχία και το προνόμιο να εκπαιδεύσει τον αμέσως μετά διάδοχο του οφθαλμίατρο κ. Θεόφιλο Χατζηστέργο, ο οποίος γεννήθηκε το 1933 στο ορεινό χωριό, στο πανέμορφο Ασφενδιού. Τελειώνοντας το Ιπποκράτειο Γενικό και μοναδικό Γυμνάσιο, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, εργαζόταν ως βοηθός, κοντά στο φημισμένο οφθαλμιατρείο, του πολιτικού και οφθαλμίατρου Κώου, αείμνηστου Σταμάτη Μανούση. Αυτή η συνεργασία, τον έκανε να αγαπήσει τον ιατρικό κλάδο της οφθαλμολογίας, την οποία και υπηρέτησε πιστά και με ιδιαίτερο ζήλο. Ζούσε τον πόνο των ασθενών του και την αγωνία τους αν η εγχείρηση καταρράκτη, θα έχει επιτυχία ή αν τα ανάλογα γυαλιά θα τους βοηθούσαν στην καθημερινότητα τους.

Μετά την στρατιωτική του θητεία ως αγροτικός ιατρός, στο Αγροτικό Ιατρείο Αντιμάχειας 1962-1964, ξεκίνησε την ειδικότητα της οφθαλμολογίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Ταυτόχρονα συνέχισε να εργάζεται, στην οφθαλμολογική κλινική του κ. Μανούση.

Έτσι εξελίχθηκε σε ένα ικανότατο οφθαλμίατρο, με λαμπρή καριέρα και πολυπληθή πελατεία.

Το 1967 νυμφεύθηκε την οδοντίατρο Πρεβενά Μαρία, με την οποία απέκτησαν δυο υιούς, τον Στέργο και τον Ευθύμιο.

Το 1968 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Κω, όπου υπηρέτησε την οφθαλμολογία με επιτυχία για 35 συναπτά έτη. Παράλληλα δε, διετέλεσε και ως πρόεδρος του ΔΣ του ΠΙΚΠΑ για 12 έτη. Διακρίθηκε για την επιστημονική δράση του αντικειμένου του, την ορθή κρίση και την αγάπη και αφοσίωση στους πάσχοντες και ασθενείς. Ανέπτυξε και κοινωνική, ανθρωπιστική δράση και διατέλεσε ως Δημοτικός Σύμβουλος για 20 χρόνια, με την παράταξη του Δημάρχου κ. Κώστα Καϊσερλη, καταλαμβάνοντας πολλά αξιώματα ως Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ζωή και η δράση του, αποτελούν παράδειγμα προς τους νεότερους συναδέλφους ιατρούς, γιατί ξεχώριζε για την πραότητα, την απλότητα και την γλυκύτητα του χαρακτήρα του, θυσιάζοντας τον ελεύθερο χρόνο του, για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Είχε βραβευθεί, μεταξύ άλλων, μαζί με άλλους τρεις παλαίμαχους συναδέλφους του (Χ. Νικολή, Μ. Παπαχρήστου και Χ. Κιάρη) από τον Ιατρικό σύλλογο Κω για το έργο του σε ειδική εκδήλωση στις 06/10/2019 στο Χάνι: http://aegeanews.gr/featured/291803/291803/

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 09/08/2021 στις 13:00 στο Νέο Κοιμητήριο Κω.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα αγαπητά παιδιά, τα εγγόνια και τους λοιπούς συγγενείς.

 

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός από τον γιο το Στέργο:

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας πατέρα!

 

Ο πρόεδρος του kostv ,Παναγιώτης Χατζηχριστοφής,  το Δ.Σ, η διεύθυνση κι οι εργαζόμενοι εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά του, Στέργο και Ευθύμη και στους λοιπούς συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος