Live: Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω της 11ης Αυγούστου 2021, με τηλεδιάσκεψη
Τοπικά
11/08/2021

Η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Κω, ξεκίνησε με την ανάγνωση ενός κατεπείγοντος θέμα που αφορά την κάλυψη στέγασης γιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου Κω. Η διοίκηση του νοσοκομείου Κω, ζητά από τον δήμο την επέκταση του μέτρου οικονομικής ενίσχυσης ενοικίου, για επιπλέον 5 γιατρούς και 5 νοσηλευτές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Κική Μακρή, ανέφερε πως στην περιοχή του τριγώνου, με τις διακοπές ρεύματος, υπήρχαν μεγάλες διακοπές υδροδότησης, γεγονός που καταγγέλθηκε από κατοίκους της Κεφάλου καταδικάζοντας το γεγονός πως εν έτη 2021 πηγαίνει νερό με υδροφόρα. Η Κική Μακρή ζήτησε  από την παρούσα δημοτική αρχή να  αναφέρει τις λύσεις για το συγκεκριμένο πολύπαθο ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Καλούδης, ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε αίθουσα που πληροί τις προϋποθέσεις ( βάσει εγκυκλίου) σε αίθουσα που μπορεί να είναι  με χωρητικότητα 1 προς 5  για  να γίνονται οι συνεδριάσεις κι αυτή είναι η αίθουσα Αντιμάχειας. ΟΜΟΦΩΝΑ η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στην Αντιμάχεια. Οι  Α.Κρητικός και Γ.Κυρίτσης ζήτησαν να καταγραφεί το θέμα ως έκτακτο  θέμα κι όχι ως ανακοίνωση.

Κατά πλειοψηφία,  ψηφίστηκε το πρώτο θέμα που αφορά στο έκτακτο της εισήγησης του θέματος επέκτασης του μέτρου για κάλυψη στέγασης επιπλέον 5 γιατρών και 5 νοσηλευτών στο νοσοκομείο Κω. Μειοψήφισε η Δύναμη Αλλαγής.

Ομόφωνα το δεύτερο θέμα, που αφορά στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα της Αντιμάχειας.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο δήμαρχος Κω, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της υποστελέχωσης , που είναι μια παθογένεια που απασχολεί την περιοχή μας τουλάχιστον 20 χρόνια. Καλούμαστε να στηρίξουμε την στελέχωση δίνοντας κίνητρα ως τοπική αυτοδιοίκηση στους επικουρικούς γιατρούς σημείωσε ο δήμαρχος Κω, τονίζοντας πως  η  προηγούμενη δημοτική αρχή κατήργησε το μέτρο στήριξης αυτών των γιατρών δημιουργώντας μεγάλο κενό. Ως δημοτική αρχή ο κ.Νικηταράς επισήμανε  πως επαναφέρει   το συγκεκριμένο θέμα, της επιδότησης  όχι μόνο των επικουρικών γιατρών με 450 ευρώ/ έκαστος  αλλά και των υπολοίπων , που αφορά στη στέγαση τους κι είναι θέματα που πρέπει να μας ενώνουν. Έκανε παράκληση στο δημοτικό συμβούλιο να είναι όλοι μαζί κοντά στη διοίκηση και στους εργαζόμενους. 

Ο Γ.Φραγκούλης ζήτησε να ακούσει απολογιστικά στοιχεία για τους επωφελούμενους του μέτρου

Ο δήμαρχος ανέφερε πως 3 γιατροί επικουρικοί κάνουν χρήση του μέτρου.

Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής η κ. Βάσω Πη, αναφέρθηκε στις κινήσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ως προς τη βοήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, φιλοξενίας φοιτητών ιατρικής, λειτουργίας δημοτικού ιατρείου κτλ στη συνέχεια αναφέρθηκε στον κ.Μαυροειδή δίνοντας του τα εύσημα για τις υπηρεσίες του. Σε ότι αφορά στο θέμα ( επιδότησης ενοικίου), η κ.Πη τόνισε πως το πρόβλημα δε λύνεται με αυτό τον τρόπο. Είναι θέμα της πολιτείας, πρόβλημα της  νησιωτικότητας. Θα ψηφίσουμε την πρόταση, αλλά χρειάζονται διευκρινίσεις ως προς την ενοικίαση ακόμα και αν το μέτρο αυτό είναι πενιχρό επισήμανε η κ.Πη. 

Εκ μέρους της παράταξης Όραμα και Δράση,  η κ.Ρούφα τόνισε πως στην Κω, υπάρχει δομική παθογένεια! Για να λυθεί το θέμα ,θέλει ανάληψη ευθύνης επισημαίνει η κ.Ρούφα και το πρόβλημα το ζει η Κως και χρήζει άμεσης επίλυσης των προβλημάτων. Υπάρχει ψυχολογική απομάκρυνση και έλλειψη ευθύνης από όλη την κοινωνία. Είναι άλλο πράγμα να απαιτείς και άλλο να διεκδικείς. Στο νοσοκομείο της Κω πρέπει κανείς να έχει μπόνους για να έρθει? Η συμπεριφορά μας αυτή έχει μια σημειολογία.  Είναι κίνητρο για τους γιατρούς αλλά υποβάθμιση για το νησί μας. Είναι θέμα συνείδησης επισήμανε η κ.Ρούφα. θα το ψηφίσουμε επειδή ο δήμος συνεπικουρεί . Είναι μια "δουλικότητα"

Για το ίδιο θέμα η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Μακρή τονίζει πως άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ, υπάρχουν μειώσεις μισθών, υποβάθμιση των δομών υγείας και ξέρουμε τι γίνεται στην υγεία καθώς και τις πολιτικές κατευθύνσεις. Οι προσλήψεις κι η θωράκιση της δημόσιας υγείας  είναι τα ζητούμενα. Περιμένω έναν διαγωνισμό ποιος έκανε το περισσότερα, όμως οι πρώην κι οι νυν είναι ισοπαλία στο θέμα σημειώνει η κ.Μακρή η οποία επισημαίνει πως τα προβλήματα είναι διαχρονικά και απαράδεκτο να μην υπάρχει πνευμονολόγος, να μην υπάρχει ασθενοφόρο που χάλασε . Προτείνετε ως δημοτική αρχή την εφαρμογή των κινήτρων , άρα την αύξηση των απολαβών, έχετε αναρωτηθεί για το αν το υπάρχον προσωπικό είναι ικανοποιημένο μισθολογικά και εργασιακά, έθεσε ερώτημα η κ.Μακρή.Επίσης τόνισε πως ο δήμος πρέπει να διεκδικήσει τη στελέχωση του νοσοκομείου Κω.

Ο δημοτικός σύμβουλος Α.Κρητικός  τόνισε πως διαχρονικά η προηγούμενη δημοτική αρχή στήριξε με πρωτοβουλίες το νοσοκομείο της Κω.  Θα έπρεπε ο δήμος να διεκδικήσει τη στελέχωση του νοσοκομείου Κω και χρειάζονται επιπλέον κινητοποιήσεις από πλευράς δήμου.

Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου αναφέρθηκε στη σημερινή εκδήλωση στο Χάνι του συμπατριώτη μας κ.Κουτσουράδη, που είναι επίκαιρο κι εμείς οφείλουμε στον "πόλεμο" που ζούμε,  να προσφέρουμε, να λειτουργήσουμε ενωτικά,  να δώσουμε λύσεις ως δημοτικό συμβούλιο και να είμαστε δίπλα στους πολίτες του νησιού μας. Να δώσουμε "μάχες" με ενότητα και μαχητικότητα τόνισε η κ.Βλάχου.

Η δημοτική σύμβουλος Σμαράγδη Παρισίδη σημείωσε την ανάγκη για στελέχωση του νοσοκομείου , που είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό και οι παροχές από πλευράς δήμου δεν πρέπει να αντικαταστήσουν την πολιτεία.  

Ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φραγκούλης σημείωσε ότι στα αποτελέσματα που δόθηκαν για τους επωφελούμενους,  των δημοτικών κινήτρων,  είναι μόλις 3. Το πρόβλημα της υπο στελέχωσης δεν είναι τα κίνητρα, είναι μεγαλύτερο και βαθύτερο. Πρέπει να σκύψουμε στην στελέχωση του νοσοκομείου μας. Άλλο το ζήτημα της διεκδίκησης  νέου νοσοκομείου κι άλλο η διεκδίκηση της στελέχωσης του, σημείωσε ο κ.Φραγκούλης. 

Ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος  επισήμανε πως μπορεί το επάγγελμα του γιατρού να είναι λειτούργημα, αλλά υπάρχει και το θέμα επιβίωσης. Οι 4 γιατροί που είναι να έρθουν , είδαν ως θετικό κίνητρο την επιδότηση ενοικίου. Ναι να γίνουν κι άλλες κινητοποιήσεις από πλευράς δήμου σημείωσε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην διαδικασία, που αφορά στην προσκόμιση του μισθωτηρίου κι άλλων δικαιολογητικών . Άποψη του κ. Χρυσόπουλου ότι  το κίνητρο αυτό είναι καταλυτικής σημασίας.

 Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αβρίθης συνεχάρη τον κ.Φραγκούλη για τη σωστή τοποθέτηση του επί του θέματος και σημείωσε πως η δημοτική αρχή πρέπει να βάλει το διεκδικητικό ζήτημα έναντι της πολιτείας. Τα θέματα της υγείας πρέπει να συζητούνται στην πρώτη γραμμή και πρέπει να μπει  το ζήτημα της υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Στη δευτερολογία της η κ.Ρούφα επισήμανε  πως το πρόβλημα δεν έχει ακόμα χαρτογραφηθεί.

Στη δευτερολογία της η κ. Μακρή  τόνισε ότι αναδεικνύεται  για άλλη μια φορά το ζήτημα των μόνιμων  προσλήψεων  

Ο δήμαρχος τόνισε πως η συζήτηση που γίνεται σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο,  διαφοροποιείται ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τον τομέα υγείας και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Κι εμείς θέλουμε να λύνονται τα προβλήματα από πλευράς πολιτείας, αλλά  αυτή έχει "χρεοκοπήσει" τόνισε ο κ.Νικηταράς, ο οποίος σημείωσε πως συγκλίνουμε σε μια αναγκαιότητα, να σταθούμε αρωγοί και ισχυροποιήσουμε την πρόταση του ΔΣ του νοσοκομείου.

ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ

Κατευθείαν στην ψηφοφορία του θέματος

ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

                                                                                          ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Λήψη απόφασης για την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 34/03-02-2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στη χωροθέτηση του νέου Νοσοκομείου με βάση την μελέτη σκοπιμότητας που χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας. (Εισηγητής: Δήμαρχος κος Νικηταράς Θεοδόσιος).

Το ζητούμενο  του νέου νοσοκομείου έρχεται από το 2007.  Ο κ. Νικηταράς έκανε μια ιστορική αναδρομή του πλαισίου διεκδίκησης του νέου νοσοκομείου, έθεσε τις θέσεις και τις νέες διεκδικήσεις του δήμου. Αρχές του 2020 η δημοτική αρχή  έθεσε την προοπτική του νέου νοσοκομείου στο Λινοπότι μιας έκτασης 28,5 στρεμ του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Οι μελετητές του έργου είναι οι ίδιοι  από το 2007. Με βάσει την προσομοίωση που έγινε με το νοσοκομείο Λευκάδας, ανέκυψε το θέμα της ανέγερσης  του νέου νοσοκομείου , στη διπλανή έκταση 50 μέτρα παραδίπλα (γήπεδο) 34,5 στρεμ  ιδιοκτησίας δήμου Κω, για καθαραά τεχνικούς λόγους, ώστε να τεκμηριωθεί η  σχετική πρόταση. Ο κ. Νικηταράς τόνισε πως σήμερα ζητείται  από το δημοτικό συμβούλιο, η ανάκληση της προηγ. απόφασης του 2020 και να παρθεί λήψη απόφασης  για τη διπλανή έκταση  των 34,5 στρεμ. ώστε  να προχωρήσει τις διαδικασίες μελέτης σκοπιμότητας το υπουργείο υγείας για να γίνει το νέο νοσοκομείο όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί και να ισχυροποιηθεί η πρόταση του δήμου  τηςΚω και για τα δυο έργα. Νοσοκομείο και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Εκ μέρους της Δύναμης Αλλαγής ο κ.Κυρίτσης σημείωσε πως η πρακτική της δημοτικής αρχής  σημειώνει μεγάλα λάθη και αυτοκαταργεί τις αποφάσεις της , ενώ χαρακτήρισε την ανάκληση της απόφασης του 2020 τραγική . Οι Κώοι θέλουμε  σύγχρονες εγκαταστάσεις κι εσείς παίζετε με τον κόσμο για το που θα γίνει η χωροθέτηση του νοσοκομείου επισήμανε ο κ.Κυρίτσης. Έφερε ως παράδειγμα την πρόταση χωροθέτησης του νοσοκομείου από τον κ.Καματερό  για το ΣΕΛΒΕΡΙ και επικαλέστηκε την κ.Κασσιώτη ως συνεργάτιδα του κ.Καματερού. Αναφέρθηκε επίσηςσε έκταση του ΒΑΚΟΥΦ που είναι πλησίον ιππικού ομίλου, ότι θα έπρεπε ο δήμος  να την είχε υπόψη του, ενώ χαρακτήρισε τη δημοτική αρχή ως μοιραία και τραγική.

Εκ μέρους της παράταξης Όραμα και Δράση η κ.Ρούφα έφερε το παράδειγμα ότι ο κ.Νικηταράς είχε πει στη συνεδρίαση του ΔΣ,  πως την χωροθέτηση δεν θα την προτείνουν υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά η δημοτική αρχή. Με την πρόταση του Κυρίτση για  την περιοχή στο Σελβέρι, τρόμαξα επισήμανε η κ.Ρούφα.   

Η πρόταση που έρχεται σήμερα στο ΔΣ, είναι πισωγύρισμα σημειώνει η κ.Ρούφα.  Θα έπρεπε να μείνει ο δήμος στην αρχική πρόταση. Η προοπτική να γίνει νέο νοσοκομείο είναι με ΣΔΙΤ, άλλωστε το είπε και ο υπουργός υγείας στην Κω. Αυτές οι παλινδρομήσεις  της δημοτικής αρχής, θα απορρίψουν  τη θέση στο Λινοπότι . Υπερασπίζομαι την αρχική μας πρόταση . προτείνω να αναβληθεί το θέμα, να γίνει διαπαραταξιακό και να ληφθούν αποφάσεις με σοβαρότητα και στιβαρότητα. Η παραχώρηση της κυριότητας στο υπουργείο δεν είναι σωστή. Να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί τονίζει η κ.Ρούφα.

Η κ.Κική Μακρή τόνισε πως ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι  Νικηταράς και Κυρίτσης, δεν  έκαναν κάτι να μπουν οι βάσεις για νέο νοσοκομείο, όλα αυτά τα χρόνια. Διασκεδάζετε τα αιτήματα των εργαζομένων και των κατοίκων  σημειώνει η κ.Μακρή. Η χωροθέτηση νοσοκομείου και αθλητικού κέντρου  διχάζει την κοινωνία και δεν έχει ρωτηθεί  καν η τοπική κοινωνία και τα αθλητικά σωματεία της περιοχής. Είχαμε θέσει τις επιφυλάξεις μας τότε και τώρα επισήμανε η κ.Μακρή και  δήλωσε παρούσα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος  σημείωσε ότι οι εισηγήσεις  των 4 θεμάτων, που αφορούν στο νοσοκομείο , είναι copy paste. Στην ουσία του θέματος φάνηκε η "γύμνια" της δημοτικής αρχής στο πως διαχειρίζεται τα θέματα. Δεν συμμετέχουμε στη λήψη απόφασης σε μια τέτοια πρόταση. Από τότε είχαμε μαντέψει  ως παράταξη το τι θα γινόταν επισήμανε στην τοποθέτηση του  ο κ.Χατζηκαλύμνιος. 

Επίκαιρο το θέμα που συζητιέται τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Γερασκλής στην τοποθέτηση του, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος που μας θεωρούν δεδομένους.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χόνδρος επισήμανε πως υπάρχουν ευθύνες του κεντρικού κράτους για το νοσοκομείο μας, οφείλουμε όμως να είμαστε παρόντες  ως δημοτική αρχή, μαζί με την αντιπολίτευση κι όλοι να διεκδικήσουμε αυτό που αξίζει στο νησί μας. Να παλεύουμε από κάθε μετερίζι για να διεκδικήσουμε το νέο νοσοκομείο, σημείωσε ο κ.Χόνδρος, ο οποίος επισήμανε πως πρέπει να πάμε παρακάτω με νέο σχεδιασμό.

Η αντιδήμαρχος Γ.Κασσιώτη στην τοποθέτηση  της ανταπάντησε στο κ.Κυρίτση, ότι θυμάται καλά, ήταν  κι η ίδια στο ΕΒΕΔ για την παρουσίαση προτάσεων με επικρατέστερη αυτή του Λινοποτίου.  Είναι διαφορετικά πράγματα η διεκδίκηση νέου νοσοκομείου κι η στελέχωση του υφιστάμενου νοσοκομείου, όμως η δημοτική αρχή διεκδικεί και τα δυο. Προσβλέπουμε στο μέλλον τόνισε η κ.Κασσιώτη και οφείλουμε να ακούμε τους μηχανικούς για τη νέα χωροθέτηση.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Κιάρης, επισήμανε πως με όλες αυτές τις αλλαγές θα χαθεί η χρηματοδότηση και σε ότι αφορά στην μεταβίβαση στο νοσοκομείο ρώτησε γιατί να μη γίνει κατευθείαν στο υπουργείο υγείας, ενώ σημείωσε ότι από τον εισηγητή υπάρχει μόνο το ιστορικό πλαίσιο της διεκδίκησης του νέου νοσοκομείου στην εισήγηση του κι όχι άλλα βασικά στοιχεία.

Ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος επισήμανε πως  τίποτα δεν χάνει ο δήμος. Στο παραχωρητήριο θα μπει ρήτρα πενταετής εκμετάλλευσης ειδάλλως θα επιστραφεί στο δήμο. Το νέο νοσοκομείο πρέπει να σταθεί σωστά τόνισε ο κ.Χρυσόπουλος 

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κρητικός  αναφέρθηκε στην χωροθέτηση του νοσοκομείου, πως πρέπει να υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης και να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθούν και τα δυο έργα. Νοσοκομείο και γήπεδο. Συμφώνησε με την κ.Ρούφα για διαπαραταξιακό.

Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου τόνισε πως είναι ιστορική ευθύνη της δημοτικής αρχής  να διαχειριστεί τις "καυτές πατάτες" και είμαστε εδώ να δώσουμε λύσεις. Ο μεγάλος στόχος είναι το νέο νοσοκομείο και βρισκόμαστε σε διαβούλευση με την κυβέρνηση. Οι τεχνικές αλλαγές είναι κάτι που καταγράφονται στην ιστορία αλλά το θέμα είναι πως θα τα ξεπεράσουμε . Μέλημα μας να θωρακίσουμε τα νησιά μας και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, σημείωσε η κ.Βλάχου.

Ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης αναφέρθηκε στα προβλήματα του νοσοκομείου,  ότι είναι διαχρονικά, αλλά οι πολίτες έχουμε ανάγκη να νιώσουμε ασφαλής. Πρέπει να αγκαλιάσουμε την πρόταση του δημάρχου. Είναι ιστορικό καθήκον να βάλουμε το λιθαράκι μας.

Πήραμε τη σκυτάλη από τη ανίκανη προηγούμενη δημοτική αρχή σημείωσε ο δήμαρχος Κω. Πάλι η μπάλα στην εξέδρα  από την αντιπολίτευση για ένα θέμα που αφορά στη μετακίνηση ουσιαστικά του έργου 50 μέτρα παραδίπλα σε οικόπεδο του δήμου, επισήμανε ο κ.Νικηταράς. Θέλουμε με ασφάλεια να παραδώσουμε το έργο στη νέα γενιά. Επικίνδυνα και αίολα τα όσα ακούστηκαν από την αντιπολίτευση τόνισε ο δήμαρχος Κω, λέγοντας πως η προηγούμενη δημοτική αρχή υπήρξε επισκέπτης στο νησί και ξεπούλησε περιουσία του δήμου. Εμείς κάνουμε τα επόμενα βήματα  με εντιμότητα. Παραμερίζοντας τα όσα ακούστηκαν σήμερα στο ΔΣ,  παράκληση μου, η  απόφαση  να είναι ομόφωνη, είναι μια ιστορική  στιγμή, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κω. 

Η ιστορία αυτή, καταδικάζει την υπόθεση ενός νέου νοσοκομείου από την κεντρική διοίκηση, επεσήμανε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής.

Δεν συζητάω με τον κ.Κυρίτση για τη χωροθέτηση του νοσοκομείου. Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το ζήτημα, σημείωσε η κ.Ρούφα. Ο κ. Νικηταράς είναι πολιτικά "γυμνός" τόνισε η επικεφαλής του Οράματος, επικίνδυνη η θέση και η στάση του  και θα μας  πάρει στο λαιμό του. Παραμένω στην αρχική μου θέση. Δεν είπε τίποτα για το νοσοκομείο , τίποτα για το αθλητικό κέντρο ο κ.Νικηταράς και στο τέλος θα τα χάσουμε και τα δυο.

Η κ. Κ.Μακρή  επισήμανε πως με ευθύνη της πλειοψηφίας, μετατίθεται η ευθύνη της καθυστέρησης  σε εμάς  και εμμένουμε στη στάση μας. Δηλώνω παρούσα

Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κρητικός με αφορμή την συμπόρευση που ζήτησε ο δήμαρχος Κω, σημείωσε πως αυτό, δεν μπορεί να γίνει όταν διχάζει ο κ.Νικηταράς, με τα λεγόμενα του στη δευτερολογία του.

Κατά πλειοψηφία το θέμα

2. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 194/15-12-2003 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δικαίου, ως προς το σκέλος των επιτρεπόμενων χρήσεων (Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου  - Κ.Μ. 503 Β και Κ.Μ. 497 Α Γαιών Πυλίου). (Εισηγητής: Δήμαρχος κος Νικηταράς Θεοδόσιος).

Το θέμα αναδεικνύει πολιτική «γύμνια»  κι οι τακτικές της δημοτικής αρχής δείχνουν πως δε θα γίνει κανένα από τα δυο έργα, σημείωσε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής, συμφωνώντας με την άποψη της κ.Ρούφα. Καταργείται την χωροθέτηση , ανακαλείτε την απόφαση  και παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Στερείτε και καταδικάζετε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό με τις αποφάσεις σας, σημείωσε ο κ.Κυρίτσης. Σας καλούμε να βάλετε προτεραιότητες  και να ασχοληθείτε με το δήμο επισήμανε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής.  

Ένας δημοτικός σύμβουλος πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει  τόνισε η κ.Ρούφα η οποία έθεσε ρητορικό θέμα  αν γνωρίζουν οι  17 συνάδελφοι της δημοτικής αρχής,  το θέμα που θα ψηφίσουν, αφού το ζήτημα,  δεν  έχει υπόσταση και δεν ευσταθεί τεχνικά. Δεν υπάρχουν τεχνοκρατικά στοιχεία επί του θέματος.

Υπάρχει πολιτική απόφαση για αξιοποίηση του χώρου ως αθλητική εγκατάσταση και βάζετε σε δίλλημα τη κοινωνία για δυο αιτήματα σημαντικά επεσήμανε η κ.Κική Μακρή, δηλώνοντας παρούσα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος έθεσε θέμα  για το τι κάνουν οι πέντε σύμβουλοι  που έχει προσλάβει ο δήμος και οι 3 δικηγόροι της παράταξης  για όλες τις αλλαγές στο ρυμοτομικό σχέδιο που έρχονται στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος  Γιάννης Φραγκούλης σημειώνει ότι η προσπάθεια ανέγερσης νέου νοσοκομείου, πρέπει να έχει μακρινό χρονικό ορίζοντα και ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στην χωροθέτηση του. Το θετικό είναι ότι και στις 2 περιπτώσεις η θέση παραμένει στο Λινοπότη αλλά στο διαταύτα  μπαίνουν  ζητήματα  που αφορούν ποια ομάδα  έργου θα ασχοληθεί με το θέμα τόσο με την ΚτΥπ όσο και με το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης. Θέτω τη δημοτική αρχή προ των ευθυνών της,  να μη χαθούν τα δυο μεγάλα έργα.

Η αντιδήμαρχος Σέβη Βλάχου σημειώνει πως τα δυο αυτά έργα είναι ανάγκη της κοινωνίας  κι εμείς ασχολούμαστε με δράματα και υποδείξεις αντί για ουσιώδεις συζητήσεις.  Κάποιοι κατέστρεψαν τη σχέση δήμου με τους πολίτες . Εμείς χτίζουμε την εμπιστοσύνη με τον κόσμο και τους θέλουμε δίπλα μας με ενότητα και ομόνοια. Εμείς έχουμε πολιτική βούληση και δουλεύουμε σε αυτή τη κατεύθυνση σημείωσε η κ.Βλάχου.

Η δημοτική σύμβουλος Βάσω Πη, τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο κάνει το χατίρι σε βουλευτές να είναι στην επικαιρότητα. Αυτό είναι ένα πανηγύρι, τι στιγμή που ο κόσμος υποφέρει.

Ο αντιδήμαρχος κ.Αβρίθης  ζήτησε να σοβαρευτούν , να σταματήσουν  κάποιοι τους χαρακτηρισμούς , αφού οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα απολύτως στη θητεία τους. Το ζητούμενο είναι πως  θα εξαφανιστούν "πολιτικά" μετά τη δημιουργία νέου νοσοκομείου και αθλητικού κέντρου.

Βάζει ταφόπλακα στη δημιουργία νέου νοσοκομείου και στο αθλητικό κέντρο με τις αποφάσεις της η δημοτική αρχή επεσήμανε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής ο οποίος έκανε λόγο για αποτυχία της δημοτικής αρχής  στον σχεδιασμό.

Η Κως θα αποκτήσει νέο νοσοκομείο και νέες σχολικές εγκαταστάσεις  τόνισε ο δήμαρχος Κω. Η δημοτική αρχή δουλεύει και όσο κι αν με χτυπάτε προσωπικά,  ο κόσμος  θα αποφασίσει  αν έπραξα σωστά, σημείωσε ο κ.Νικηταράς, γιατί έχω ηθικό ανάστημα και παλεύω γι ατα συμφέροντα της Κω.   Εννέα χρόνια δεν έκαναν τίποτα.

Μεταφέρεται η συνεδρίαση για αύριο στις 18:00 το απόγευμα

Ρεπορτάζ