ΔΗΜΟΣ ΚΩ:έλεγχος λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών
Τοπικά
27/07/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σε γενικό λεπτομερή έλεγχο του συστήματος φωτεινών σηματοδοτών στον κυκλοφοριακό κόμβο Νυμφαίας & Εθνικής Αντιστάσεως, στην είσοδο της πόλης, προχωρά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κω μετά τις διακοπές λειτουργίας που εμφανίζει το σύστημα.

Το σύνολο των ηλεκτρονικών πλακετών καθώς και το σασί του ελεγκτή του συστήματοςέχουν σταλεί για έλεγχο στα εργαστήρια της προμηθεύτριας εταιρείας, προκειμένου να βρεθεί λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας στην περιοχή.

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, οι φωτεινοί σηματοδότες στον προαναφερόμενο κόμβο παρουσιάζουν πρόβλημα διακοπής λειτουργίας, δίχως εμφανή αιτία και χρόνο επανεμφάνισης.

Το πρόβλημα οδηγεί στη διακοπή της λειτουργίας τους και απαιτείται reset, για την επανεκίννησή τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων η Τεχνική Υπηρεσία έχει διενεργήσει μετρήσεις και έχει προβεί σε σειρά ενεργειών επιδιόρθωσης που δεν αντιμετώπισαν οριστικά το πρόβλημα.

Μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου των ηλεκτρονικών συστημάτων δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Ως εκ τούτου, καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, για την ασφάλειά τους και την ασφαλή κίνηση, οι διερχόμενοι στην περιοχή, υπακούοντας στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

 

Γραφείο Τύπου