Έσβησε η φωτιά στην περιοχή Ηρακλή της Κω
Τοπικά
25/08/2021

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε  σήμερα λίγο μετά της 16:00, στην περιοχή του Ηρακλή . Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας του δήμου της Κω. Η φωτιά έφτασε πλησίον ξενοδοχειακής μονάδας και πραγματοποιήθηκε  προληπτική εκκένωση του . Συγκεκριμένα, τουρίστες αποχώρησαν  πεζοί και στη συνέχεια με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Τουρισμού Σέβης Βλάχου σε συνεργασία με την πρόεδρο της  ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Διονυσίας Τελλή, οι τουρίστες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κλειστό γυμναστήριο για λίγη ώρα αφού μετά μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο με το σβήσιμο της πυρκαγιάς. Από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς , βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον διοικητή και τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς επίσης ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης, ο συντονιστής της ΠΠ Μιχάλης Γιωργαλλής, ο επιχειρησιακός συντονιστής Νίκος Καλημιοναρής, ο κοινοτικός σύμβουλος Νίκος Πατάκος και ο Σεβαστιανός Παρβέρης.  Τόσο ο δήμαρχος Κω , όσο και ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, τόνισαν πως υπήρξε άριστη και συντονισμένη προσπάθεια από τις υπηρεσίες και τους εθελοντές.

Από τη φωτιά η οποία σβήστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση, κάηκε χορτολιβαδική έκταση και αυλές σπιτιών, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν τα σπίτια χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση Πυροσβεστικής υπηρεσίας, πολιτικής προστασίας, εθελοντών, μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ιδιώτες με φορτωτήρες που επιχείρησαν τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς έλαβαν μέρος  οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και υδροφόρες του Δήμου  και της ΔΕΥΑΚ, ενώ χρειάστηκαν και πτητικές δυνάμεις. Ειδικότερα, μετέβη ελικόπτερο από  Νάξο, Σάμο και Ρόδο. Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν, επίσης,  αρκετοί εθελοντές κάτοικοι και επισκέπτες. Η συνδρομή όλων υπήρξε καθοριστική για να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση η φωτιά και κινδυνεύσουν κάτοικοι και επισκέπτες. Διερευνάται από την Πυροσβεστική υπηρεσία τα αίτια της φωτιάς. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας θα μείνουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ