Διονυσία Τελλή: ΄΄Η δημοτική αστική συγκοινωνία, προσβλέπει στα πλαίσια της νομιμότητας που θα εξασφαλισθούν βάσει μελέτης, στην επέκταση του δικτύου της σε όλο  το νησί΄΄
Τοπικά
27/08/2021

 Αυτές τις ημέρες, στον ηλεκτρονικό Τύπο και στο ραδιόφωνο, γίνεται πολύς λόγος  για την αστική  συγκοινωνία  του Δήμου Κω, με στόχο, όχι να αναδείξουν το πρόβλημα και να το επιλύσουν,  γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τέτοιο,  αλλά  να δημιουργήσουν κακόγουστους διαύλους επικοινωνίας και να  εμφανισθούν στην τοπική κοινωνία  με αυτό το συνηθισμένο πρόσωπό τους.

Η δημοτική αστική συγκοινωνία  πραγματοποιεί, για μακρύ χρονικό  διάστημα,  σταθερά βήματα και απέδειξε ότι είναι κερδοφόρος, με εξαίρεση, εντελώς  δικαιολογημένα, τα τελευταία έτη της πανδημίας,  όπως, εξάλλου, συνέβη και με  άλλους όμοιους  και μη φορείς.

Ο ‘’Σύνδεσμος  ιδιοκτητών  ταξί’’ και το ‘’ΚΤΕΛ Κω’’ επιτελούν τους στόχους τους με ευρυθμία και  ικανοποιητικά,  χωρίς σοβαρά και μόνιμα  προβλήματα, εκτός ελαχίστων, κατά τις ώρες  ιδιαίτερης αιχμής επισκεπτών.

 Η δημοτική αστική συγκοινωνία   διακρίνεται  από φιλόδοξα σχέδια και στόχους, αποφεύγει  τις συγκρούσεις και τις παράτυπες πράξεις και την εμπλοκή της  σε δικαστικούς αγώνες,  με συνέπεια την διεκδίκηση καταβολής αποζημιώσεων, όπως συνέβη στο παρελθόν. Επιδίωξη της  δημοτικής αστικής συγκοινωνίας  είναι να παράγει έργο ωφέλιμο στους Κώους δημότες και στους επισκέπτες  του νησιού μας, οι οποίοι αποχωρούν με ικανοποίηση και την πρόβλεψη της  επαναεπίσκεψής τους στην Κω, γεγονός το οποίο είναι σύνηθες και πρέπει να γίνει αποδεκτό.

 Η δημοτική αστική συγκοινωνία προσβλέπει, στα πλαίσια της νομιμότητας που θα εξασφαλισθούν βάσει μελέτης  και σχεδίων, στην επέκταση του δικτύου της σε όλο  το νησί, αφού αυτό καταστεί επιτρεπτό  από το υφιστάμενο νομικό  πλαίσιο σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και με την Περιφέρεια, που έχει τον τελευταίο λόγο.

Είναι ωφέλιμη κάθε πρόταση και συνεργασία, από οποιονδήποτε προερχόμενη, η οποία είναι, με πλήρη αιτιολογία, υλοποιήσιμη,  γιατί θόρυβος, όπως και να έχει,   ως στείρος, γενικά ενοχλεί.

 Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

                                                                                                                                                                                                   Μετά τιμής

                                                                                                                                                                                                     Διονυσία Τελλή

Πρόεδρος ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Δήμου ΚΩ