Η αναβάθμιση του λιμένα Μανδρακίου με την αγκυροβόληση πολυτελών γιοτ και ιστιοφόρων
Τοπικά
02/09/2021

Αυξημένη είναι η προσέλευση πολυτελών ιδιωτικών γιοτ , τον τελευταίο καιρό στο λιμάνι Μανδρακίου Κω. Η αναβάθμιση της περιοχής του λιμένα του νησιού μας είναι γεγονός, κάτι που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής της μαρίνας Κω Αντώνης Δρόσος, αλλά και οι καταστηματάρχες των επιχειρήσεων της περιοχής.

Βασικός λόγος της αύξησης αυτής οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον η μαρίνα διαχειρίζεται περισσότερες θέσεις στο λιμάνι, σύμφωνα με το διευθυντή της, μιας και η μαρίνα έχει μεγάλη κίνηση και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Επιπροσθέτως το Μανδράκι είναι ολοκαίνουργιο, έχει ανακαινιστεί πλήρως, έχουν τοποθετηθεί καινούργια πίλαρς για την παροχή νερού και ρεύματος και οι πελάτες είναι ενθουσιασμένοι. Ως εκ τούτου προτιμούν το λιμάνι της Κω γιατί είναι στον ιστό της πόλης και αυτό έχει φυσικά αντίκτυπο στην τοπική οικονομία , μιας και πολλοί πελάτες διοχετεύονται στο κέντρο και γυρίζουν και το νησί.

Όσον αφορά το άνοιγμα της εισόδου από την Τουρκία με τα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, παρόλο που υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπάρχει μία αυξητική ροή και ο τζίρος της μαρίνας σε σχέση με πέρσι , είναι αυξημένος και στο Μανδράκι αλλά και στη μαρίνα.

Υπάρχει θέληση εκμετάλλευσης του χώρου , επ’ωφελεία της τοπικής οικονομίας και φυσικά της επιχείρησης, αλλά το σημαντικό όπως επανέλαβε ο κ.Δρόσος είναι το αντίκτυπο στην τοπική οικονομία , μιας και πρόκειται για πελάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, που κινούνται και εντός πόλεως Κω αλλά βγαίνουν και προς τα έξω, εφόσον δε μένουν μόνο μία μέρα αλλά περισσότερες.

Τέλος τόνισε πως υπάρχει η πρόθεση το λιμάνι να διατηρηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο με αντίστοιχες παροχές.

Θετική είναι και η άποψη των επιχειρηματιών που διατηρούν τα καταστήματα τους στην περιοχή του Μανδρακίου και παρατηρούν τεράστιες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ