Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εργολήπτριας εταιρείας Καρκανιά, για την επέκταση του βιολογικού της Δ.Ε. Κω
Τοπικά
08/09/2021

Υπεγράφη  σήμερα σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και της εργολήπτριας εταιρείας Καρκανιά, για την επέκταση του βιολογικού της Δ.Ε. Κω. Η επέκταση θα δώσει λύση στα λύματα που υποδέχεται ο βιολογικός.  Ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς   τόνισε πως ο βιολογικός της Κω, ολοκλήρωσε τον κύκλο του κι ήταν επιβεβλημένη ανάγκη η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός του με μηχανήματα νέας τεχνολογίας .

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη μας και που θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της δυναμικότητας (Από 10.000 κυβικά, θα φτάσει τα 14.500 χιλιάδες κυβικά) και στη βελτίωση της λειτουργίας του συνόλου των εγκαταστάσεων. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ , Κώστας Ζαχαρός επισήμανε  πως η ΔΕΥΑΚ προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση του έργου, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η κατασκευή της επέκτασης του βιολογικού ΔΕ Κω, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 15 μήνες  με  προϋπολογισμό στα 4 εκατομμύρια 747 χιλιάδες  ευρώ.

Ο Δήμαρχος έγραψε σχετικά στο fb του:

- Δημιουργούμε νέες δεξαμενές λυμάτων για να μπορούν να αναλάβουν φορτίο  66.000 μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών από 49.000 που είναι σήμερα.

-  Αντικαθιστούμε το σύνολο του παλαιού εξοπλισμού με σκοπό την επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

- Λύνουμε το μεγάλο πρόβλημα των οσμών.

-  Παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες μας, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ