Σεμινάριο στα μέλη της Φιλαρμονικής ΔΕ Κω, από το Κουιντέτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Τοπικά
15/09/2021

Η  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νησί μας, για να  συμμετάσχει  για 3η συνεχή χρονιά στο Φεστιβάλ «ΜουσιΚως» και να ταξιδέψει  μουσικά , το κοινό της Κω,  στην ιστορία και το χρόνο.

Με αφορμή την παρουσία της στο νησί μας, oι μουσικοί, του Metallon - Σύμφωνο Χάλκινων Πνευστών Κ.Ο.Α. ,πραγματοποίησαν σεμινάριο στα μέλη της Φιλαρμονικής ΔΕ Κω, χθες το απόγευμα, παρουσία του αρχιμουσικού κ.Θανάση Πουλιού, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για αυτή την όμορφη συνεργασία, που έρχεται να στηρίξει τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τα πνευστά.

Το Metallon - Σύνολο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών, δημιουργήθηκε το 2000 και στην πλήρη του σύνθεση αποτελείται από δώδεκα κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Παράλληλα, με γνώμονα την επιθυμία και την ανάγκη σύστασης μιας πιο ευέλικτης μορφής, συστήθηκε και το Metallon Quintet, που αριθμεί πέντε μουσικούς.
Η δραστηριότητα του Metallon περιλαμβάνει συναυλίες με έργα της εποχής του μπαρόκ, της κλασικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις. Σημαντικό μέρος της δράσης του αποτελούν εκπαιδευτικά προγράμματα που ως στόχο έχουν να φέρουν τους νέους σε επαφή με τη μουσική.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ