Ημέρα Εθνικής Μνήμης, η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στην Κω
Τοπικά
19/09/2021

Ο  εορτασμός της Hμέρας Εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ,  γιορτάστηκε σήμερα ,με  Δοξολογία στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου  όπου και χοροστάτησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό υΚλήρο, παρουσία του Επάρχου Κω Γ.Καμπανή, του δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, του  Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ ταξίαρχου Θεοδόσιου Τριαντάφυλλου, του Λιμενάρχη Κω, του διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης ταξιάρχου Λουκά Θάνου, του προέδρου Μικρασιατών «Ο Ηρόδοτος» Α.Μαρκόγλου, του προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή και της αντιπροέδρου της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ Σταματίας Κανταρζή.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Αλέκος Μαρκόγλου πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών «Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ» με την συμπλήρωση 99χρόνων από τις 14 Σεπτεμβρίου 1922, επέτειο της Μικρασιατική Καταστροφής.

Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση   στο Ηρώο από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ Ναθαναήλ, τον Ιερό Κλήρο και καταθέσεις στεφάνων.    

Τελετάρχης της εκδήλωσης η Τελετάρχης η κα Γιάχου Δήμητρα  υπάλληλος του Επαρχείου Κω

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ