Παραβάσεις και πρόστιμα στην Κω γιατί δεν φορούσαν μάσκα
Τοπικά
21/09/2021

"Βροχή" έπεσαν τα πρόστιμα το προηγούμενο τριήμερο στο νομό μας, σε εργαζομένους αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια της εργασίας τους!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, βεβαιώθηκαν 9 τέτοιες παραβάσεις σε εργαζομένους  στην περιοχή ευθύνης της Α’ Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και 15 στην περιοχή ευθύνη της Β’  Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, δηλαδή 34 παραβάσεις στο σύνολο!

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν 4 άτομα στο νότιο και 3 στο Βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου να μην φορούν μάσκα προστασίας από την πανδημία κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Την επόμενη ημέρα εντοπίστηκαν άλλοι 3 εργαζόμενοι στην Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου και 7 στη Β΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου να μην φορούν τη συγκεκριμένη μάσκα κατά την εργασία τους, αλλά και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στο Βόρειο συγκρότημα ο οποίος επίσης δεν φορούσε μάσκα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν εξάλλου και άλλα δύο άτομα – πελάτες οι οποίοι βρίσκονταν σε εσωτερικό χώρο καταστήματος στην Κω χωρίς να κάνουν χρήση προστατευτικής μάσκας.

Τέλος, προχθές Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν στο Βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου δύο εργαζόμενοι και ένας πελάτης που δεν φορούσαν μάσκα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλα δύο άτομα – υπάλληλοι επιχείρησης στην Κω. Σε όλους τους συλληφθέντες επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ το οποίο και καλούνται να καταβάλλουν.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο διάστημα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

rodiaki.gr