Ποδηλατάδα πραγματοποίησαν δημοτικά σχολεία της πόλεως Κω και το Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ , στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας
Τοπικά
22/09/2021

Ποδηλατάδα πραγματοποίησαν δημοτικά σχολεία της πόλεως Κω και το Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ , στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας. Το σημείο αφετηρίας ήταν η πλατεία Ελευθερίας  και λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση, τα παιδιά χαιρέτησαν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και η αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού Σέβη Βλάχου. Παρόντες για άλλη μία φορά ήταν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Η αντιδήμαρχος ανέφερε πως «Η καρδιά του ποδηλάτου χτυπάει σήμερα εδώ στην Κω, στην πλατεία Ελευθερίας. 22 Σεπτεμβρίου κορυφώνονται και ολοκληρώνονται οι συμβολικές και εορταστικές εκδηλώσεις για το ποδήλατο στο νησί μας, το νησί του ποδηλάτου και σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στους μαθητές, στα παιδιά, σε όλους εσάς. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και να βάλετε το ποδήλατο στη ζωή σας. Να δώσετε και ένα μάθημα και στους μεγάλους, στους γονείς, ότι πρέπει να αγαπάμε τα ποδήλατο και να κυκλοφορούμε παντού.». Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για αυτήν τη γιορτή και ιδιαίτερα ευχαρίστησε το τμήμα αθλητισμού του ΔΟΠΑΒΣ και την ψυχή της διοργάνωσης Μαριέτα Γιαλλίζη.

Ακολούθησε ο δήμαρχος Κω δηλώνοντας πως «Αυτή είναι η πιο όμορφη εικόνα του καλοκαιριού στην πλατεία Ελευθερίας. Αποδεικνύετε εσείς μικρές ηλικίες, για μία ακόμα φορά, ότι το ποδήλατο είναι τρόπος και στάση ζωής και όπως είπε και αντιδήμαρχος, να το περάσετε και εγώ θα προεκτείνω τη σκέψη της , να το επιβάλλετε στους γονείς σας.».

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ