Χατζηδάκης για κοινωνικό τουρισμό: Αυξάνεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος
Τουρισμός
18/05/2022

Την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το 2022, από 30 σε 35 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του σήμερα στη γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός, έτσι ώστε να καλυφθούν ιδιαίτερα περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν ανάγκη ειδικής στήριξης. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με ακόμα καλύτερους όρους σε σχέση με πέρυσι», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της τουριστικής περιόδου, ο υπουργός τόνισε πως τα στοιχεία έχουν ξεκινήσει να δείχνουν ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. «Στο ΕΡΓΑΝΗ τον Απρίλιο καταγράφηκε ρεκόρ 20ετίας όσον αφορά στο ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων και την διαφορά την κάνουν ο τουρισμός και ο επισιτισμός. Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα εφέτος. Αν υπάρχει θετική πρόβλεψη για την εξέλιξη του ΑΕΠ αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στις αντίστοιχες θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό», σημείωσε.

Πηγή: protothema.gr