Σοβαρή έλλειψη προσωπικού & ανατιμήσεις σε ενέργεια-πρώτες ύλες τα "αγκάθια" των Κώων ξενοδόχων τη φετινή σεζόν
Τουρισμός
08/06/2022

Ιδιαίτερα αισιόδοξα ξεκίνησε η φετινή τουριστική σεζόν στην Κω με πολλούς ξένους επισκέπτες να κατακλύζουν τα πολυσύχναστα σημεία της ήδη από τον Απρίλιο.

Παρόλα αυτά, οι ξενοδόχοι μας ήρθαν γρήγορα αντιμέτωποι με δύο βασικά "αγκάθια", αφενός με τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού κι αφετέρου με τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου, η υποστελέχωση των ξενοδοχειακών μονάδων δεν είναι μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική, δημιουργώντας μεγαλύτερο άγχος στους ιδιοκτήτες ενώ οι μεγάλες αυξήσεις που σημειώνονται στην αγορά, θέτουν τους ίδιους εκτός οικονομικού προϋπολογισμού. 

Πάντως, παρά τις όποιες αντιξοότητες για το ξενοδοχειακό κλάδο, τα μέχρι στιγμής στοιχεία των κρατήσεων μιλούν για σχεδόν 100% πληρότητα Ιούλιο και Αύγουστο.

Η κ.Σβύνου, στις σύντομες δηλώσεις της, δε ξεχνά να τονίσει την ανάγκη προώθησης της φιλοσοφίας του ποιοτικού τουριστικού στην εκπαίδευση ειδικά στο νησί μας, το οποίο αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων προορισμών της χώρας. Η ίδια, προσθέτει ότι θα ήταν δόκιμο να δοθούν άμεσα κίνητρα και ευκαιρίες στα νέα παιδιά για να ασχοληθούν με ειδικότητες που άπτονται του τουρισμού κι έπειτα να απορροφηθούν από αντίστοχες τοπικές επιχειρήσεις. 

 

Ρεπορτάζ