Έντονη η Δωδεκανησιακή παρουσία στην πρόσφατη ημερίδα ''Οινοτουρισμός - Η επόμενη μέρα'' που διεξήχθη στην Πάτρα
Τουρισμός
24/06/2022

Με έντονη τη Δωδεκανησιακή παρουσία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η ημερίδα ‘’Οινοτουρισμός - Η επόμενη ημέρα’’ στην Πάτρα υπό τις κατευθύνσεις της Ηρούς Τσιμπλή, διευθύντριας της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση διαδραμάτισε η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, πρόεδρος Ένωσης Οινοποιών-Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, η οποία δε σταματά να διακινεί με κάθε τρόπο την ιδέα περαιτέρω ανάπτυξης του οινοτουρισμού.

Η ίδια, σε δηλώσεις της αναφορικά με την ημερίδα στην Πάτρα, υπογραμμίζει ότι πρώτη φορά οι άνθρωποι του κρασιού έρχονται σε τόσο στενή επαφή με υπευθύνους του τουριστικού τομέα με σκοπό το συντονισμό δράσεων σε εθνικό και τοπικό επιπεδο για την προώθηση του οινοτουρισμού.

Η κ.Τριανταφυλλοπούλου κάνει αναφορά και στις κομβικές συνέργιες που επιτεύχθηκαν εκεί όπως το Διατοπικό σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τουρισμού, της οποίας προεδρεύει η ίδια, και είκοσι δυο Αναπτυξιακές με συνολικό budget δράσεων τις 561.000,00 €. Πρόκειται, μάλιστα, για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα και δη την Κω.

Επιπροσθέτως, στην Πάτρα υπεγράφη για πρώτη φορά μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και της Εθνικής Διαεπαγγελματικής Αμπέλου & Οίνου.

Στο workshop ''Οινοτουρισμός- Η επόμενη μέρα'' το παρόν τους από τα Δωδεκάνησα, δήλωσαν, επίσης, η πρόεδρος του ΙΤΕΠ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου αλλά και ο ιδιαίτερα δραστήριος Δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη. 

Ρεπορτάζ