TUI Γερμανίας: Στην κορυφή της ζήτησης η Ελλάδα- Ρόδος, Κως & Κρήτη κάνουν τη διαφορά
Τουρισμός
28/06/2022

Στην κορυφή της ζήτησης εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα τη φετινή τουριστική σεζόν στη γερμανική αγορά, με την Κρήτη να προβλέπεται πως θα σημειώσει υψηλό εποχών. Αυτό επισημαίνει ο επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, εκτιμώντας, παράλληλα, πως οι καλοκαιρινές διακοπές θα κυλήσουν ομαλά, παρά τις ελλείψεις που εντοπίζονται σε προσωπικό, στον ευρύ τουριστικό και ταξιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Baumert, οι κλασικοί, μεσογειακοί προορισμοί, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία παραμένουν δημοφιλείς στη γερμανική, τουριστική αγορά, με την “Κρήτη οδεύει προς μια σεζόν ρεκόρ”. Επίσης, επί του παρόντος, ισχυρή ζήτηση καταγράφεται για την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Ο Stefan Baumert, διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας
Όπως είπε, παρά τις προκλήσεις λόγω της έλλειψης προσωπικού στον κλάδο, οι διακοπές θα κυλήσουν ομαλά για την συντριπτική πλειοψηφία.

Το αφεντικό της TUI Γερμανίας, υπογράμμισε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Lufthansa, η αεροπορική εταιρία του ομίλου TUIfly δεν σχεδιάζει την ακύρωση πτήσεων.

“Το πρόγραμμα της TUIfly θα παραμείνει σε ισχύ, όπως και τα σχέδια για πρόσθετα εφεδρικά αεροσκάφη σε περιόδους αιχμής”, είπε ο κ. Baumert και συνέστησε στο ταξιδιωτικό κοινό να εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγής αεροδρομίου.

Ο κ. Baumert είπε ότι τις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση είναι “σταθερά πάνω από το επίπεδο του 2019”. Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζεται βέβαιος ότι τα νούμερα θα πλησιάσουν ή και θα ξεπεράσουν εκείνα του 2019. Είπε δε ότι Ρόδος και Κως “γεμίζουν”, ενώ και οι τιμές αυξάνονται.

Την ίδια στιγμή, οι κρατήσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αυξάνονται δυναμικά εδώ και λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές αυξήσεις των τιμών δεν έχουν ακόμη αποτυπωθεί πλήρως στις προσφορές των οργανωμένων ταξιδιών της TUI, επειδή τα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές εταιρίες για το καλοκαίρι είχαν ήδη υπογραφεί. Ωστόσο, αν τα πακέτα αυτά εξαντληθούν, στα επόμενα η τιμολόγηση θα γίνει με βάση τις τρέχουσες τιμές.

Αναφερόμενο στα ταξίδια της τελευταίας στιγμής, είπε ότι δεν θα είναι τόσο φθηνά όσο ήταν πριν από την πανδημία και διευκρίνισε ότι οι τιμές θα είναι αυξημένες έως και 10%.

Πηγή: money-tourism.gr