Την επιμήκυνση της σεζόν για όλο το χειμώνα στην Κω, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ Δωδ/σου Δ.Σαράντης
Τουρισμός
22/08/2022
Οι εκτιμήσεις για τη σεζόν στην Κω, δείχνουν κλείσιμο στα ίδια επίπεδα με το 2019 ή αύξηση 3%

Σε τροχιά  ανάπτυξης η πατρίδα μας, τονίζει ο υπεύθυνος  του Τουριστικού τμήματος του ΕΒΕΔ Δωδ/σου, Δημήτρης Σαράντης, με την τουριστική κίνηση να ξεπερνά τα μεγέθη του 2019  και τις πρώτες εκτιμήσεις να  δείχνουν κλείσιμο της σεζόν  στα ίδια επίπεδα με το 2019 ή αύξηση  της τάξης του 3% για την Κω. 

Ο κ. Σαράντης ανακοίνωσε επίσημα  την επιμήκυνση της σεζόν για την Κω για τους μήνες Νοέμβριο έως Φεβρουάριο  και επισήμανε πως αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για τη χειμερινή τουριστική περίοδο, σε συνεργασία με τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων και του ΣΕΠΕ Κω.

Τόνισε δε, ότι η Κως διαθέτει για τη χειμερινή σεζόν 4.500 κλίνες, πάνω από 50 εστιατόρια, 400 εμπορικά καταστήματα και σε συνδυασμό με την ακτοπλοϊκή διασύνδεση μεταξύ των νησιών καθώς  και τις  θεματικές μορφές τουρισμού (ποδηλατικό τουρισμό για Κω και αναρριχητικό για Κάλυμνο), το νησί μας, θα είναι έτοιμο για ανάπτυξη  χειμερινού τουρισμού, μαζί με τη Ρόδο και την Κρήτη.

Ρεπορτάζ