Ντ. Σβύνου: Θεμιτή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τους χειμερινούς μήνες στην Κω αλλά απαιτεί συντονισμό & ενότητα
Τουρισμός
23/08/2022

Τη συλλογική προσπάθεια που επιχειρείται από φορείς της Κω για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τους χειμερινούς μήνες στηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων του νησιού μας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο, Ντίνα Σβύνου, το εγχείρημα αυτό είναι θεμιτό από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (τουριστικό τμήμα ΕΒΕΔ, Δήμος Κω, Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, Ένωση Ξενοδόχων Κω, Σωματείο Διαμερισματούχων Κω, ΣΕΠΕ Κω, Επιμελητήριο Δωδεκανήσου) αλλά για να στεφθεί με επιτυχία απαιτεί μεθοδευμένο συντονισμό κι ενότητα.

Η κ.Σβύνου επισημαίνει, επίσης, ότι φέτος επιχειρήθηκε το άνοιγμα της σεζόν ήδη από την Μάρτιο και μάλιστα ο Απρίλιος έδειξε καλά σημάδια, όμως, παρά την πρώιμη έλευση ξένων επισκεπτών, το νησί μας δεν ήταν έτοιμο σε ικανοποιητιό βαθμό ώστε να τους εξυπηρετήσει. 

Η ίδια ενημερώνει ότι ο στόχος της επέκτασης της τουριστικής σεζόν από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο στο νησί μας απορρέει από το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει καταστρώσει αφενός το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού κι αφετέρου η Γερμανική αγορά και η Fraport. Η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως είναι οι κυρίαρχοι προορισμοί οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν το ‘’πείραμα’’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δυσμενές περιβάλλον που επικρατεί στη Γερμανία αναφορικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια μπορεί να ωθήσει σημαντικό αριθμό πολιτών να επιλέξουν ολιγοήμερη διαμονή σε φθηνότερες χώρες όπως η Ελλάδα.

 

Ρεπορτάζ