Πάνω από είκοσι οκτώ επιχειρήσεις εστίασης της Κω μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν ανοιχτές και το χειμώνα
Τουρισμός
26/08/2022

Στηρίζοντας το εγχείρημα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου

Πάνω από είκοσι οκτώ επιχειρήσεις εστίασης της Κω έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον να παραμείνουν ανοιχτές και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συμμετέχοντας ενεργά στο φετινό σχεδιασμό επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ΣΕΠΕ Κω, Γιώργο Σεγραίδο, το σωματείο κλήθηκε να συζητήσει αυτήν την προοπτική στις 16 Αυγούστου από τον πρόεδρο του τουριστικού τμήματος ΕΒΕΔ, Δημήτρη Σαράντη, δείχνοντας από την αρχή ιδιαίτερα καλή διάθεση γι’ αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.

Ο κ.Σεγραίδος, υπογραμμίζει ότι η εν λόγω απόπειρα είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Κω να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της ενεργειακής κρίσης που θα βιώσει έντονα η κεντρική Ευρώπη το χειμώνα και δη η Γερμανία γι’ αυτό επιβάλλεται συντεταγμένη προσπάθεια ώστε το νησί να αποτελέσει πόλο έλξης χειμερινών επισκεπτών.

Μάλιστα, τα φυσικά τοπία και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει θα πρέπει να γίνουν το σήμα κατατεθέν του πανέμορφου τόπου μας από το Νοέμβριο μέχρι και το Φεβρουάριο.

Ρεπορτάζ