Μ.Τρικοίλης- Σωματείο Διαμερισματούχων Κω: Διακαής πόθος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί μας
Τουρισμός
07/09/2022

Με πολύ ικανοποιητικό αριθμό διαθέσιμων καταλυμάτων το Σωματείο Διαμερισμάτων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων του νησιού μας συμμετέχει ενεργά στο σχέδιο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γραμματέα του Σωματείου, Μιχάλη Τρικοίλη, η παράταση της θερινής σεζόν αποτελεί διακαή πόθο όχι μόνο του κλάδου του αλλά και των υπολοίπων φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κω.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, όλοι όσοι μετέχουν του εγχειρήματος επιμήκυνσης της σεζόν θα πρέπει να λειτουργήσουν συγκροτημένα και με υπευθυνότητα διότι η επιτυχία του εξαρτάται κυρίως από τους συμβαλλόμενους σε τοπικό επίπεδο κι έπειτα από τη στρατηγική που καταστρώνει το Υπουργείο Τουρισμού, συνομιλώντας με tour operators και αεροπορικές εταιρείες.

Ερωτηθείς για την κινητικότητα που παρουσιάζουν οι κρατήσεις του Σεπτεμβρίου αλλά και των υπολοίπων μηνών του φθινοπώρου, ο κ.Τρικοίλης επισημαίνει ότι τη δεδομένη στιγμή η ζήτηση είναι πολύ ικανοποιητική ενώ ξένοι επισκέπτες έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για διαμονή στην Κω περί τα τέλη του Οκτώβρη, γεγονός που ανοίγει καλές προοπτικές αναφορικά με το στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν.

Βέβαια, ο κ.Τρικοίλης εκφράζει τον προβληματισμό του για την επικείμενη σκληρότερη ενεργειακή κρίση που θα πλήξει και τη χώρα μας, η οποία αβίαστα θα επηρεάσει και τα τουριστικά καταλύματα, μεταβάλλοντας τις τιμές τους.

Ο γραμματέας του Σωματείου Διαμερισμάτων-Ενοικιαζόμενων Δωματίων Κω δε λησμονεί να αναφερθεί στις αδιάκοπες προσπάθειες της προέδρου, Ελένης Παπαδούλη, ώστε ο κλάδος τους να αναβαθμίζεται σταδιακά και να προχωρά με σταθερά βήματα σε κάθε νέα πρόκληση.  

 

Ρεπορτάζ