Κ. Μητσοτάκης: Τουρισμός και το χειμώνα- Καμπάνια στο εξωτερικό- 200.000 στο ''Τουρισμός για Όλους''
Τουρισμός
12/09/2022

Κίνητρα για τουρισμό και τη χειμερινή περίοδο (μέχρι και τον Μάρτιο του 2023) σε διάφορους προορισμούς της χώρας επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 86η ΔΕΘ. 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα υπάρξουν δράσεις και για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού και για την προσέλκυση τουριστών από μεγάλες αγορές του ελληνικού τουρισμού.

Για τον εσωτερικό τουρισμό θα υπάρξουν επιπλέον 200.000 δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Για την προσέλκυση ξένων τουριστών θα υπάρξει κοινή διαφήμιση του ΕΟΤ με τουρ οπερέιτορ και αεροπορικές εταιρείες. με παράλληλα θέσπιση κινήτρων για χειμερινά προγράμματα στη χώρα μας.

Είπε συγκεκριμενα ο κ.Μητσοτάκης:

"Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τουριστική σεζόν του καλοκαιριού θέλουμε να δώσουμε πρόσθετα κίνητρα για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από τη διεύρυνση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», ώστε να καλύψει ακόμη 200.000 νέους δικαιούχους. Να μην αισθάνονται συμπολίτες μας ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπόρεσαν να πάνε φέτος διακοπές.

Προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και τον χειμώνα θα εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια. Θα διατεθούν ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί από κοινού με τον ΕΟΤ, με αεροπορικές εταιρείες, με tour operators, για το διάστημα έως και τον Μάρτιο του 2023".

Ο κ.Μητσοτάκης ανήγγειλε επίσης ότι ο μειωμένος ΦΠΑ θα παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2023 στις συγκοινωνίες, στον καφέ, στα μη αλκοολούχα ποτά, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό, στα γυμναστήρια και στις σχολές χορού.

Ανέφερε ακόμη ότι η Χρυσή Βίζα θα δίνεται για αγορές ακινήτων στη χώρα μας αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

Πηγή: tornos.gr