Με τριήμερο εκδηλώσεων θα τιμηθεί στην Κω, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Τουρισμός
13/09/2022

Με τριήμερο εκδηλώσεων θα τιμηθεί στην Κω, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Οι εκδηλώσεις  γίνονται με πρωτοβουλία του Δήμου Κω και του Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και θα ξεκινήσουν στις 26 Σεπτέμβρη με τιμητική εκδήλωση για τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του νησιού, στο θεατράκι  Καρδάμαινας στις 7 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει καλλιτεχνικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα  Ηρακλειδών, μουσικό συγκρότημα της περιοχής και το Λύκειο Ελληνλίδων Καρδάμαινας.

Στις 27 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη «Λευκή νύχτα» με τη συνεργασία του εμπορικού συλλόγου Κω με πολλά happenings που θα διανθίσουν την ημέρα και θα δώσουν την ευκαιρία για μια ευχάριστη βραδιά και στις 28 Σεπτεμβρίου  μια επιστημονική εκδήλωση με τον Ιπποκράτη και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

                                           


 

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου

 

 

Θέμα : «Τριήμερο εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού».

 

Mε την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Κω διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Συγκεκριμένα:

  1. 1. Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμητικής βράβευσης των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών του νησιού στο Θεατράκι Καρδάμαινας. Την βραδιά θα εμπλουτίσει καλλιτεχνικά τοπικό μουσικό σχήμα, ενώ το Λύκειο Ελληνίδων Καρδάμαινας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στη βράβευση έχουν όλοι οι επισκέπτες που έχουν συμπληρώσει 20 χρόνια και άνω επισκέψεων στην Κω.

 

Παρακαλούμε πολύ όπως στείλετε τα στοιχεία (όνομα, επίθετο, εθνικότητα, έτος πρώτης επίσκεψης) των τιμώμενων προσώπων στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μέχρι την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

 

  1. 2. Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Κω εκδήλωση για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας γνωστή ως «Λευκή νύχτα», στο εμπορικό κέντρο με ώρα έναρξης στις 6 το απόγευμα.

Η βραδιά περιλαμβάνει προσφορές από τα εμπορικά καταστήματα, κεράσματα, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις.

Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, τα λεωφορεία της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ θα πραγματοποιούν δωρεάν μεταφορά στα ήδη προγραμματισμένα δρομολόγια, για τη διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού.

 

  1. Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο (Χάνι), θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση από τον Δήμο Κω και τον εκπαιδευτικό Φορέα ENSYntropy με θέμα «Εκπαιδευτικά συμπόσια και αθλητικές διοργανώσεις ως μέσα επανατοποθέτησης της τουριστικής Κω».

 

 

Η ομιλία  αποσκοπεί στην παρουσίαση στοχευμένων προτάσεων για την ανάδειξη του τουρισμού στην Κω, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς τουρισμού, πολιτισμού και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ομιλητές:

  1. Δρ. Νικόλαος Διβινής, Διδάκτωρ Αεροδιασημικής & Ιδρυτής - ENSYntropy

     Θέμα ομιλίας: Eκπαιδευτικά σεμινάρια

  1. Δρ. Χρυσόστομος Γιαννουλάκης, Διδάκτωρ Αθλητικής Διοίκησης & Συντονιστής

     Εκπαίδευσης- ENSYntropy

     Θέμα ομιλίας: Εκπαιδευτικές διοργανώσεις

 

Θα λάβει χώρα επίσης μια σύντομη παρουσίαση του έργου της ENSYntropy, η οποία έχει στόχο τον εμπλουτισμό της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από ένα πρόγραμμα μαθημάτων και δράσεων εξωστρέφειας ως δεξαμενή εκπαίδευσης (education tank). 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ