Εκατό ζευγάρια φίλοι της Κω, τιμήθηκαν ως «επαναλαμβανόμενοι» από το Δήμο Κω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Τουρισμός
26/09/2022
Ο Δήμος Κω, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με  τριήμερο εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις γίνονται με πρωτοβουλία του Δήμου Κω και του Γραφείου Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και ξεκίνησαν τη Δευτέρα  26 Σεπτέμβρη με τιμητική εκδήλωση στο θεατράκι Καρδάμαινας, για  εκατό επαναλαμβανόμενα ζευγάρια  του νησιού, από Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία και Τουρκία. 

Οι «επαναλαμβανόμενοι» αυτοί επισκέπτες αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού μας. Έρχονται στην Κω, κάθε χρόνο επί σειρά ετών, μένουν πολλές φορές στο ίδιο κατάλυμα που για εκείνους είναι το δεύτερο σπίτι τους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι  οι πρωταγωνιστές στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Γραφείο Τουριστικής Προβολής Κω, προκειμένου να τιμήσουν τους ανθρώπους αυτούς που επί σειρά ετών αποδεικνύουν εμπράκτως τη στήριξη τους στον τόπο και τους ανθρώπους του. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε καλλιτεχνικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα  Ηρακλειδών με τον μαέστρο Νίκο Γκαναβούρα και το Λύκειο Ελληνίδων Καρδάμαινας, με τα χορευτικά του τμήματα, που απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα!

Το παρόν μεταξύ άλλων, έδωσαν η αντιδήμαρχος τουρισμού πολιτισμού Σέβη Βλάχου, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Πόγιας, ο δημοτικός σύμβουλος  και πρόεδρος της ΑΝΕΜ Νίκος Χατζηνικολάου και αρκετός κόσμος που αψήφισε το κρύο και βρέθηκε στην τιμητική εκδήλωση, στην Καρδάμαινα. Χαιρετισμό απηύθυναν οι αντιδήμαρχοι Σέβη Βλάχου, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος και ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Πόγιας, οι οποίοι αμέσως μετά έδωσαν στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες μας, αναμνηστικά δώρα και τον τιμητικό τίτλο "πολίτες της Κω".

Στις 27 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη «Λευκή νύχτα» με τη συνεργασία του εμπορικού συλλόγου Κω με πολλά happenings που θα διανθίσουν την ημέρα και θα δώσουν την ευκαιρία για μια ευχάριστη βραδιά και στις 28 Σεπτεμβρίου  μια επιστημονική εκδήλωση με τον Ιπποκράτη και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ