Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω μοιράζεται λίγες σκέψεις για το Κωακό τουριστικό προϊόν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού
Τουρισμός
27/09/2022

Μια από τις πιο πετυχημένες τουριστικές περιόδους βίωσε κι εξακολουθεί να βιώνει το νησί μας φέτος, μεταξύ πολλών ακόμη τουριστικών περιοχών του Ν.Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), Ντίνα Σβύνου.

Η ίδια, σε δηλώσεις της στο Kos Tv, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό της σεζόν του 2022, με κύριο χαρακτηριστικό το μεγάλο κύμα επισκεπτών μετά από τα δυο χρόνια των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Η κ.Σβύνου, επσημαίνει ότι όλοι μιλούν για ακόμη μια πολύ δυνατή σεζόν και το 2023 παρότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαφανεί απόλυτα η επιτυχία αυτής που ''τρέχει'' για τα ταμεία των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω έχοντας σήμερα δίπλα της μια φίλη του νησιού μας που το επισκέπτεται για 22η χρονιά, τονίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες, είναι οι πολυτιμότεροι πρευσβευτές των αρετών του τόπου ενώ αναφορικά με το εγχείρημα της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν, η κ.Σβύνου σημειώνει ότι είναι πολύ δύσκολο η Κως να δεχτεί επισκέπτες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως εξηγεί η ίδια, το εν λόγω πείραμα για να στεφθεί με επιτυχία στην Κω απαιτεί στοχευμένο στρατηγικό πλάνο που θα περιλαμβάνει μια σειρά ελκυστικών παροχών για τους επισκέπτες ώστε να μας επιλέξουν. Επίσης, επιβάλλει την αρμονική συνεργασία και τον συντονισμό πολλών φορέων του τουριστικής βιομηχανίας κι όχι μόνο. 

Ρεπορτάζ