Η Κως στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia με εντυπωσιακό περίπτερο
Τουρισμός
19/11/2022

 

Η Κως, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας, εκπροσωπήθηκε επάξια από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, στην 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης 18-20 Νοεμβρίου 2022. Παραγωγική κι εποικοδομητική ήταν η παρουσία του Δήμου μας στο πλαίσιο της Έκθεσης, στο αυτόνομο περίπτερο 20τμ όπου διέθετε πλούσιο προωθητικό υλικό με φυλλάδια, βίντεο και φωτογραφίες. Τη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia εγκαινίασε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ενώ το περίπτερο της Κω επισκέφτηκε η ηγεσία του ΕΟΤ. Το δικό της ξεχωριστό παρόν δήλωσε και η Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου.

Η αντιδήμαρχος  Τουρισμού παρέθεσε συνένετευξη στο κανάλι Βεργίνα , καθώς και στο κυπριακό ΡΙΚ, τονίζοντας πως η φετινή σεζόν πήγε πολύ καλά, ξεπερνώντας μάλιστα αυτήν του 2019, η οποία ήταν ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. Πρόσθεσε πως ο Δήμος μας συμμετείχε στο Forum του οργανισμού Natur , ως ένας πιστοποιημένος ποδηλατικός προορισμός με 11 νέες ορεινές διαδρομές , σε συνδυασμό με τον αστικό ποδηλατόδρομο.

 

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Η Έκθεση Τουρισμού Philoxenia από την πρώτη της διοργάνωση το 1985, μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας το ισχυρό της brand name. Διοργανώνεται ετησίως κάθε Νοέμβριο και αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης του τουριστικού κλάδου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. H Philoxenia προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της τουριστικής αγοράς, συντονίζεται με τις ανάγκες του επαγγελματία και τις επιθυμίες του ταξιδιώτη, ενώ συμβάλει στην ανάδειξη προορισμών και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Στο  τριήμερο τουριστικό γεγονός συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλο το τουριστικό φάσμα, ελληνικοί και διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικοί πράκτορες, κλαδικοί φορείς και ΜΜΕ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι αγοραστές (hosted buyers) από χώρες στόχους για τον κλάδο. Eμπλουτισμένη από ενδιαφέρουσες θεματικές παρουσιάσεις, ημερίδες, workshops και στοχευμένες συνεδριακές εκδηλώσεις, η Philoxenia αποτελεί στο σύνολό της, ένα δυναμικό «εργαλείο» που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. 

 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ