Νέα δρομολόγια από τις low cost αεροπορικές στα Ελληνικά νησιά, ανάμεσά τους και η Κως
Τουρισμός
20/01/2023

Μπαράζ νέων δρομολογίων από Easyjet και Ryanair σε μία συγκυρία όπου οι Ευρωπαίοι θέλουν μεν να ταξιδέψουν, τα εισοδήματά τους, ωστόσο, λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού πιέζονται, κάνοντας τα ταξίδια πιο ακριβά για την τσέπη τους

Σε νέες απευθείας συνδέσεις σε προορισμούς με υψηλή ζήτηση, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά νησιά, «ποντάρουν» οι αεροπορικές χαμηλού κόστους για τη θερινή σεζόν του 2023.

Ryanair και Easyjet έχουν προσθέσει και συνεχίζουν να προσθέτουν τις τελευταίες ημέρες ουκ ολίγα νέα δρομολόγια στο θερινό τους πρόγραμμα, προσδοκώντας τώρα μεγαλύτερα μερίδια, σε μία συγκυρία όπου οι Ευρωπαίοι θέλουν μεν να ταξιδέψουν, τα εισοδήματά τους, ωστόσο, λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού πιέζονται, κάνοντας τα ταξίδια πιο ακριβά για την τσέπη τους.

Μόλις χθες, η Easyjet ανακοίνωσε πάνω από 200.000 έξτρα αεροπορικές θέσεις για το φετινό καλοκαίρι από εννέα βρετανικά αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών νησιών, της Πορτογαλίας και της Τουρκίας. Οι συνδέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που είχαν ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο και περιλάμβαναν επίσης νέες απευθείας πτήσεις για ελληνικά νησιά.

Ετσι, η αεροπορική αναμένεται να προσθέσει τη Σαντορίνη και τα Χανιά στο θερινό της πρόγραμμα από Μπρίστολ και Εδιμβούργο με τιμές που ξεκινούν από τις 32,99 λίρες για ταξίδια από τον Ιούνιο, ενώ έχουν ήδη προστεθεί και οι νέες απευθείας συνδέσεις από Μπέλφαστ για Ρόδο και από Λίβερπουλ για Κέρκυρα, ξεκινώντας επίσης από τον Ιούνιο. Το θερινό πρόγραμμα της εταιρείας για δημοφιλή ελληνικά νησιά (Κέρκυρα, Ρόδος, Μύκονος) ξεκινά από το Μάρτιο με τιμές από 22,99 λίρες, ενώ αντίστοιχες είναι και οι τιμές για Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ταξίδια εντός του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Αντίστοιχα και η Ryanair -η οποία είχε ανακοινώσει με πολύ… θόρυβο πέρυσι την απόφασή της να κλείσει τη βάση της στην Αθήνα για τη χειμερινή σεζόν λόγω υψηλών τελών- προχωρά τις τελευταίες ημέρες σε… μπαράζ νέων συνδέσεων ανά την Ελλάδα εν όψει της θερινής σεζόν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής της ιρλανδικής εταιρείας χαμηλού κόστους να «προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο εύρος επιλογών στις πολυαναμενόμενες καλοκαιρινές διακοπές σε οικονομικές τιμές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η Κως είναι μία από αυτές τις νέες επιλογές φέτος, με νέα απευθείας σύνδεση με το Δουβλίνο που εντάσσεται στο θερινό πρόγραμμα του 2023, όπως και άλλα δρομολόγια που περιλαμβάνουν απευθείας συνδέσεις ευρωπαϊκών πόλεων με δημοφιλή ελληνικά νησιά: Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτό της σύνδεσης της Ρώμης με τη Σκιάθο, αλλά και της Κω με το Μιλάνο ξεκινώντας επίσης για πρώτη φορά φέτος. Στις νέες συνδέσεις της low cost αεροπορικής από τον Ιούνιο περιλαμβάνεται επίσης αυτή στο Ζάκυνθος – Μιλάνο καθώς και το Κέρκυρα – Μέμινγκεν στη Γερμανία, ενώ από την άνοιξη πυκνώνουν περισσότερο και οι πτήσεις στα δρομολόγια του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σημειωτέον ότι και τον χειμώνα η εταιρεία διατηρεί δέκα προορισμούς στο μεγαλύτερο ελληνικό αεροδρόμιο (Δουβλίνο, Λονδίνο- Στάνστεντ, Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μπολόνια, Ρώμη- Φιουμιντσίνο), Βουδαπέστη, Κατοβίτσε, Βιέννη και Μάλτα), προσθέτοντας τουλάχιστον 13 την ερχόμενη άνοιξη από το Μάρτιο με επιπλέον συνδέσεις εντός κι εκτός Ελλάδος με Λιθουανία, Πολωνία, Γερμανία.

Στο θερινό πρόγραμμα του 2023, αρχής γενομένης από το Μάιο εντάσσεται η σύνδεση της Αθήνας με Πάφο, Τελ Αβίβ και Κατάνια.

Πηγή newmoney.gr