Σέβη Βλάχου: Η Κως έχει ζήτηση και στην τουριστική αγορά του Ισραήλ
Τουρισμός
20/02/2023

Στη συμμετοχή του δήμου Κω στην τουριστική έκθεση στο Ισραήλ στις 14 και 15 Φεβρουαρίου αναφέρθηκε μιλώντας στον “Sky Rodos” η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Σέβη Βλάχου.

 

Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που έγιναν με τουρ οπερέιτορς, την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Αντώνογλου και τη γενική γραμματέα κ. Φαίδρα Σπανού και την παρουσίαση της Κω ως προορισμού όχι μόνο για νέους, αλλά για όλους.

Ήταν άκρως επιτυχημένη όπως τόνισε, η συμμετοχή του δήμου Κω στην 29η Διεθνή Μεσογειακή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ.
«Η συγκεκριμένη έκθεση όπως και άλλες είναι από τις πιο σημαντικές στη Μεσόγειο, καθώς συγκεντρώνει 1760 εκθέτες από 52 χώρες του κόσμου και πάνω από 25.700 επισκέπτες σε μια πόλη όπως το Τέλ Αβίβ που έχει τεράστια δυναμική», είπε η κ. Βλάχου.
Η Ελλάδα, η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως ξεχωρίζουν για τους Ισραηλινούς.
Η κ. Βλάχου μίλησε και για τις συνομιλίες που έγιναν στο Τελ Αβίβ ώστε να αυξηθούν οι απευθείας πτήσεις με την Κω και τη Ρόδο.
«Η αγορά αυτή μας ενδιαφέρει. Το διήμερο της έκθεσης αξιοποιήσαμε στο έπακρο όλο το χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας για να παρουσιάσουμε και να προβάλλουμε την Κω. Σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων οργανώσαμε μια ειδική παρουσίαση του προορισμού μας.

Προβάλλαμε τα πάντα, τον πολιτισμό, την ιστορία μας την αγορά ό,τι διαθέτει το νησί μας. Δώσαμε έμφαση στην ανάδειξη της πολιτισμικότητας της Κω. Προκάλεσε ενδιαφέρον και συγκίνηση εκεί το βίντεο που προβάλαμε για τη λειτουργία της Εβραϊκής Συναγωγής που δεσπόζει στο κέντρο της πόλης», υπογράμμισε η κ. Βλάχου.
Η αντιδήμαρχος Τουρισμού περιέγραψε και το περίπτερο της Κω στην έκθεση που ήταν διακοσμημένο με φωτογραφίες που απεικόνιζαν σημαντικά τοπόσημα του νησιού.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ζήτηση για την Κω από την αγορά του Ισραήλ, η κ. Βλάχου τόνισε:
«Υπάρχει ενδιαφέρον για την Κω. Αντιληφθήκαμε πως είχαν μείνει με την εντύπωση ότι το νησί μας ήταν μόνο για νέους. Προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε την εικόνα και να τονίσουμε πως η Κως είναι προορισμός διακοπών για όλους».
Αναφερόμενη στην πολύ καλή συνεργασία με το ΕΒΕΔ τόνισε:
«Ήταν χαρά και τιμή η πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου καθώς φιλοξενηθήκαμε σε χώρους του περιπτέρου του και κάναμε εκεί πολλές από τις συναντήσεις μας. Να ευχαριστήσω για αυτό τον πρόεδρο του ΕΒΕΔ κ. Γιάννη Πάππου, τον αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Αντώνογλου και τη γενική γραμματέα κ. Φαίδρα Σπανού που με βοήθησαν, με καθοδήγησαν και με συμβούλευσαν σε όλες τις συναντήσεις. Μας έκαναν την τιμή να απευθύνουν χαιρετισμό στη εκδήλωσή μας. Οι συνέργειες είναι το κλειδί για τα Δωδεκάνησά μας»
Η κ. Βλάχου ευχαρίστησε επίσης το διευθυντή του ΕΟΤ κ. Βασιλειάδη.
«Και στην παρουσίασή μας κάναμε αναφορά στο ΕΒΕΔ με αφορμή τον ποδηλατικό τουρισμό, τις ορεινές διαδρομές και τις πινακίδες που θα τοποθετηθούν με δαπάνες του», τόνισε.

rodiaki.gr