Ξενοδοχείο Kos Divine Hotel and Suites 5 αστέρων, δωδεκάμηνης λειτουργίας, μέλος του ομίλου Divine Hotels
Τουρισμός
25/05/2023

Πρόκειται για τη μελέτη των όψεων, των εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων ενός από τα πιο κεντρικά και ιστορικά ξενοδοχεία της πόλης της Κω, τοπόσημο λόγω της θέσης του, μπροστά από τη μαρίνα του νησιού. Αφορά το ξενοδοχείο Kos Divine Hotel and Suites 5 αστέρων, μεγέθους 4000 τ.μ., δωδεκάμηνης λειτουργίας, μέλος του ομίλου Divine Hotels.

Οι σχεδιαστικοί άξονες βασίστηκαν στον εκσυγχρονισμό του κτιρίου χρησιμοποιώντας λεπτούς χειρισμούς. Στις όψεις, η πρόταση κινήθηκε αρχικά δημιουργώντας μια νέα επιβλητική είσοδο με γραμμικό χαρακτήρα, αφαιρώντας αρχιτεκτονικά στοιχεία του παρελθόντος που χρησιμοποιήθηκαν για διακοσμητικό σκοπό.

Στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους αντίστοιχα, προτάθηκε αφαίρεση διακοσμητικών στοιχείων και ψευδοροφών με τον ταυτόχρονο επαναπροσδιορισμό των λειτουργιών του ξενοδοχείου. Πιο συγκεκριμένα, στον εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο σχεδιάστηκε εκ νέου, ο χώρος υποδοχής, η αίθουσα πρωινού, μπαρ, όπως επίσης και οι χώροι του VIP lounge και του γυμναστηρίου. Ο υφιστάμενος φέρων οργανισμός του κτιρίου, σε αρκετά σημεία ήρθε να οργανώσει τις παραπάνω λειτουργίες. Σχετικά με το σχεδιασμό δωματίων, οι συνθετικές αρχές που ακολουθήθηκαν ήταν παρόμοιες με αυτές του υπόλοιπου ξενοδοχείου. Καθαρές φόρμες και θερμά χρώματα που αποδίδουν μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Τέλος, ο φωτισμός χρησιμοποιήθηκε ως σχεδιαστικό εργαλείο στη συνολική σύνθεση. Εξωτερικά τονίζονται περιμετρικά οι ακμές του κτιρίου καθιστώντας τον όγκο του ευδιάκριτο και επιβλητικό. Εσωτερικά, το φως ορίζει τις κατευθύνσεις ενώ σημειακά έρχεται και υπογραμμίζει χρήσεις και λειτουργίες.

Έργο: Kos Divine Hotel & Suites

Τοποθεσία: Κως

Χρόνος μελέτης: 2022

Κατάσταση: Ολοκληρωμένο

Επίβλεψη κατασκευής: Technitor / Τεχνήτωρ

Για περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/3q8gCvi

Πηγή: https://www.facebook.com/1525ArchitectureStudio