Πόσα χρήματα ξοδεύουν σε καταστήματα εστίασης οι τουρίστες στην Κω
Τουρισμός
07/07/2023

Σύνταξη: tourismtoday.gr

Δεν ξοδεύουν χρήματα σε καταστήματα εστίασης οι τουρίστες στην Κω. Σε σχέση με τις αφίξεις είναι μειωμένη η κατανάλωση που κάνουν, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης (ΣΕΠΕ) του νησιού Γιώργος Σεγραίδος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

 

“Οι αφίξεις και τα νούμερα δείχνουν ανοδική πορεία τη φετινή χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά, είπε.

Όμως η καταναλωτική δυνατότητα των επισκεπτών μας από την Ευρώπη έχει μειωθεί πάρα πολύ και αυτό αφορά σε όλους τους κλάδους, ενώ και οι διανυκτερεύσεις φαίνεται να είναι λιγότερες”.

Πάγιο αίτημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ στην Κω, είναι η υποστήριξη της νησιωτικής Ελλάδας ιδιαίτερα των νησιών που γειτνιάζουν με τη Τουρκία.

“Το θέσαμε υπ όψη του Κ. Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε την Κω τον Ιούνιο του 2022, όμως απαντήσεις δεν πήραμε”, ανέφερε.

Ο κ. Σεγραίδος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη να υποστηριχθεί η μικρή επιχειρηματικότητα και να υπάρξει πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Παράλληλα επισήμανε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα κλαδική σύμβαση στην εστίαση που υποχρεώνει σε πενθήμερο δημιουργώντας ωστόσο μεγάλο πρόβλημα, ως προς την στελέχωση των επιχειρήσεων με καταρτισμένους επαγγελματίες.

Όπως υπογράμμισε “υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να λειτουργήσουν, άλλες δεν βρήκαν μάγειρες ενώ κάποιες δεν άνοιξαν ποτέ”.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα αυξημένα λειτουργικά κόστη και ιδιαίτερα στις τιμές ενέργειας.
Αποκάλυψε επίσης πως ’”επιδιώκεται συμφωνία με εταιρείες ενέργειας μέσω Συνομοσπονδίας για να βρουν τα μέλη μας φθηνότερο ρεύμα”.