Μ. Χατζημιχαήλ: Είχαμε μεγαλύτερες προσδοκίες για τη φετινή σεζόν...
Τουρισμός
19/07/2023

Την εκτίμηση ότι η φετινή χρονιά είναι απλά καλή, όχι όμως αυτή που προσδοκούσε ο κλάδος, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Μηνάς Χατζημιχαήλ.

«Ίσως λόγω της επιτυχίας της προηγούμενης σεζόν ευελπιστούσαμε ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα», σημείωσε ο κ. Χατζημιχαήλ αποδίδοντας τις αιτίες, στο αυξανόμενο κόστος του ταξιδιού λόγω πληθωρισμού, στον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, στην ακρίβεια που βιώνουν και ευρωπαϊκές χώρες, παραδοσιακά φιλικές προς τα Δωδεκάνησα και την Κω.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, πρόβλημα υπάρχει στις κρατήσεις από Γερμανία, Ολλανδία, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το διάστημα μετά τις 15 Αυγούστου όπου μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων θα έχουν πολλά ελεύθερα δωμάτια χαρακτηρίζοντας πρωτοφανή αυτή την εξέλιξη για τον κυρίαρχο μήνα των διακοπών.

«Διαβλέπω μια μεγάλη «κοιλιά» από τις 15 Αυγούστου και για ένα 15νθήμερο, πρωτόγνωρο για τον καυτό μήνα της σεζόν, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα», επισήμανε ελπίζοντας ωστόσο στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής και στον μήνα Σεπτέμβριο που αναμένεται πολύ καλός, όπως είπε, λόγω και των επαναλαμβανόμενων πελατών.

Ο κ. Χατζημιχαήλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πάγιο αίτημα της δημιουργίας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στο νησί, έστω και ενός δημόσιου ΙΕΚ που τέθηκε υπόψη και στην νέα υπουργό Τουρισμού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μέχρι στιγμής απάντηση.

«Η λειτουργία μιας ανώτερης τουριστικής Σχολής αποτελεί για το νησί πρώτη προτεραιότητα και για ουσιαστικούς λόγους, στελέχωσης των επιχειρήσεων από εξειδικευμένα στελέχη και κυρίως γιατί η Κως δεν είναι απλά ο 3ος ή 4ος τουριστικός προορισμός, αλλά ο πρώτος στην Ελλάδα, αναλογικά με το μέγεθος και τον πληθυσμό του, που διατηρεί τα πλέον σύγχρονα σε υποδομές ξενοδοχεία στην χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.